Knee Sleeves Kopen? De 7 Beste Knee Sleeves van 2023

31 Minuten leestijd

Wil je een knee sleeve kopen en op zoek naar de (aller)beste knee sleeves? Ik heb de 7 beste knee sleeves die je vandaag kunt kopen uitgebreid voor je getest en met elkaar vergeleken.

De resultaten daarvan, waarom je knee sleeves zou moeten gebruiken, hoe je ze optimaal benut en wanneer je ze het beste kunt gebruiken lees je hier. Okaayyy let’s go.

Vrouw die traint met knee sleeves aan
Wanneer je leven je sleeve is

Geen zin of tijd om het hele artikel te lezen? Snap ik. Klik of druk hier om direct naar de Top 7 beste Knee Sleeves lijst te springen, of gebruik onderstaand ‘snel overzicht’.

Beste knee sleeves 2022: Snel overzicht

In onderstaand overzicht kun je zien waar ieder setje besproken knee sleeves in uitblinkt. Zo leent het ene model zich beter voor Powerlifting, is een andere set beter in te zetten bij CrossFit en zijn er natuurlijk ook sleeves die je in vrijwel iedere situatie kunt gebruiken.

  1. Reeva 5mm Knee SleevesMijn aanrader en beste allround keuze
  2. Thor Athletics 7mm – Beste knee sleeves voor Squatten
  3. ZEUZ 7mm – Beste knee sleeves voor Krachttraining, Powerlifting en Gewichtheffen
  4. WG Commerce – Beste knee sleeves voor Hardlopen en Fietsen
  5. Easy in Shape – Beste knee sleeves voor Herstel
  6. Rehband RX – Beste knee sleeves voor Dames
  7. Sport-Plein Knee Sleeves – Beste budget knee sleeves

Wat zijn knee sleeves eigenlijk?

Om met de deur in huis te vallen: knee sleeves zijn niet hetzelfde als knee straps en knee braces. De toepassing van die drie verschillen ook van elkaar.

Sleeves bieden wat support maar niet in de mate dat een brace dat doet. Braces zijn ontworpen om je knie te beschermen na het oplopen van een blessure. Sleeves zijn echter ontworpen om je knieën voor eventueel toekomstige blessures te beschermen.

Knee sleeves die lekker zitten
Gelukkig zit ze er niet bij te kniezen.

Dit stukje bescherming is in het bijzonder belangrijk voor knieën die gebruikt worden om te hardlopen, te springen en gewichten te verzetten bij CrossFit, krachttraining, Powerlifting of gewichtheffen.

Naast bescherming zorgen knee sleeves ook voor compressie, waardoor je bloedcirculatie verbeterd en pijn kan worden verminderd – zowel tijdens als na het trainen. De compressie is het belangrijkste aspect van een knee sleeve, omdat het de bloedcirculatie in je knieën stimuleert. Ze zijn een hulpmiddel voor ondersteuning, net zoals wrist wraps dat voor je polsen zijn.

Compressie = Verbeterde bloedtoevoer = Minder pijn en sneller herstel

Simpel gezegd zorgt een sleeve voor minder pijn en zwelling tijdens en na je training. Vooral bij het verzetten van (heule) zware gewichten is ongemak, pijn en zwelling in de knieën een veelvoorkomend iets. Het is een hulpmiddel, net zoals een lifting riem dat is voor je rug.

Weet je van jezelf dat je een onstabiele knie (of twee stuks knieën) hebt? Dan gaat een knee sleeve dat niet oplossen. Sterker nog, een sleeve kan het dan juist erger maken. Ik raad je dan aan advies in te winnen bij je huisarts en/of een fysiotherapeut, die mogelijk een brace in plaats van een sleeve aanraad.

Wanneer gebruik je Knee Sleeves?

Het liften van een redelijke hoeveelheid gewicht (zoals jij die waarschijnlijk over tijd steeds meer gewicht aan je squat toe probeert te voegen) zorgt voor een flinke belasting van je knieschijven.

Man met ontbloot bovenlichaam squat hoog gewicht
Sleeves worden vaak bij zware squats ingezet.

Sleeves hoeven en moeten echter niet bij iedere gewichthef oefening gedragen te worden. Een goede vuistregel is om jezelf af te vragen of je knieën het centrale punt zijn van de oefening, zoals bij de squat of leg press het geval is, maar ook de ‘snatch’ en ‘clean and jerk’.

Begin je net met krachttraining? Dan raad ik je het gebruik van knee sleeves af. Er is dan sprake van te weinig druk en stress op je knieën om sleeves te gebruiken.

Dat alles hangt of staat wel met je leeftijd, de conditie waarin je lichaam zich verkeert en de techniek die je gebruikt. Sleeves gaan een totaal verkeerde techniek niet fixen.

Ben je al een jaar of langer onderweg met krachttraining, dan kunnen knee sleeves een goede toevoeging zijn aan je sporttas-arsenaal ter bescherming en ondersteuning van je kniegewrichten.

In dat geval raad ik het gebruik van knee sleeves op bovengenoemde oefeningen aan, omdat ze je knieen in de juiste positie houden en een blessure helpen voorkomen.

Stokstaartje houd ander stokstaartje vast bij het gezicht
Aandachtspunten

Aandachtspunten wanneer je Knee Sleeves gaat kopen

Zoveel mensen zoveel mensen, ook wanneer het aankomt op de aanschaf van een setje (goede) knee sleeves. Wat voor iemand een belangrijke eigenschap kan zijn, is voor een ander weer totaal onbelangrijk.

De hoeveelheid waar die je voor je geld krijgt hangt ook een beetje af van waar je je bevind in jouw training. Ben je aan het herstellen van een blessure, begin je net met fitness of ben je al jarenlang aan het sporten?

In welke situatie dan ook, raad ik je aan onderstaande zaken mee te nemen in je overweging. Het helpt je een goede keuze te maken – en ik zou het zonde vinden wanneer je een set in huis haalt en ze niet passen bij de manier waarop jij ze wilt gebruiken.

Flexibiliteit

Flexibiliteit is een goede indicator van hoe goed een sleeve jouw performance kan versterken.

Ben je (zwaar) aan het liften bij gewichtheffen, CrossFit of krachttraining dan wil je sleeves die minder flexibel zijn en meer ondersteuning bieden.

Close up van de Sport-Plein knee sleeves
Flexibiliteit

Ga je hardlopen of fietsen dan wil je waarschijnlijk sleeves met net iets meer flexibiliteit en gemiddelde ondersteuning omdat je anders beperkt zou worden in de bewegingen die je bij hardlopen en fietsen moet maken. Met andere woorden; de sleeves die je bij krachttraining gebruikt (die van 7mm dik) zijn te stug om mee te fietsen en te lopen.

En ben je herstellende van een fractuur, breuk, blessure of ander leed aan of rondom je knieën? Dan wil je veel flexibiliteit en weinig ondersteuning. Je draagt de sleeves dan eigenlijk puur voor de compressie, waardoor warmte behouden blijft en je bloedcirculatie wordt versneld. Dit versneld op zijn tijd dan weer je herstel.

Levensduur

Ondanks dat veel knee sleeves dezelfde materialen delen (nylon of neopreen), heeft de levensduur van een set vooral met de productiekwaliteit- en standaarden te maken. Ook hoe de sleeves gestikt zijn en de sterkte van de stiksels maken een groot verschil.

Natuurlijk slijten krachttraining producten altijd, maar net zoals jij vind ik het fijn dat de producten die ik koop zo lang mogelijk mee gaan.

Vrouw die een barbell boven haar hoofd uit steekt
Levensduur

Normaliter heeft een goede set knee sleeves bij intensief gebruik een levensduur van 1 tot 2 jaar. Minder dan dat is teleurstellend te noemen en eigenlijk geldverspilling (wat bij de meeste sleeves onder 20 euro helaas wel ’t geval is).

Zichtbaar ‘gebruik’ of slijtage zou eigenlijk pas na ongeveer een jaar te zien moeten zijn, en zeker niet binnen de eerste paar maanden.

Daarnaast loop je met de aanschaf van zo goedkoop mogelijke knee sleeves het risico dat ze na enkele weken hun reek gaan verliezen, waardoor ze te los gaan zitten en daardoor hun toegevoegde waarde compleet verliezen.

Ik heb mijn uiterste best gedaan enkel knee sleeves van hoge kwaliteit en met een lange levensduur op te nemen in deze koopgids :-).

Warmte

Een van de grote voordelen van knee sleeves en compressiekleding in het algemeen is een verbeterde bloedsomloop, die zowel herstel als prestaties positief beïnvloed.

Hoe dikker de sleeve, hoe meer warmte deze vasthoudt. Dat is ook een van de redenen waarom de dikstee (7mm) sleeves voor de zwaarste gewichten worden ingezet; ze houden langer meer warmte in je kniegewrichten vast.

Tijdens de zomermaanden kan ik me echter voorstellen dat je het liefst zo min mogelijk om je lijf hebt. Je kunt dan opteren om met een set 5mm sleeves te trainen, die voor iets minder warmteontwikkeling zorgen. Da’s geen enkel probleem, en kun je natuurlijk ook in de wintermaanden besluiten, zolang je jezelf er van bewust bent dat ze minder ondersteuning bieden aan je knieën dan dikkere sleeves.

Comfort

Comfort is nogal een persoonlijke keuze bij het kopen van een knee sleeve. Maar wel een belangrijke, want als ze niet lekker zitten hinderen ze je juist in jouw training in plaats van dat ze je ondersteunen.

Liam Neeson aan de telefoon
Comfort

Het is moeilijk op voorhand te weten of je de voorkeur hebt voor een bepaalde lengte of materiaalsoort sleeve. Er zijn echter ook weinig fysieke winkels die sleeves verkopen (hier in Nijmegen ken ik er geen), waardoor je overgeleverd bent aan online bestellen.

De webshops waar ik naar verwijs in deze koopgids bieden vrijwel allemaal de mogelijkheid om een aangekocht setje te retourneren, maar let hier even goed op voordat je op de bestellen knop ramt. Het staat altijd in de beschrijving weergegeven.

Ondersteuning en Compressie

Knee sleeves draaien om twee dingen: ondersteuning en compressie. Hoe goed ze beide leveren en hoe lang ze dat kunnen blijven doen, hangt met name af van de kwaliteit van het materiaal maar zeker ook de kwaliteit van het productieproces.

Dat is waarom je veelal ziet dat de sleeves in het ‘goedkopere segment’ dunner zijn, en veelal worden gebruikt bij herstel van een blessure of lichte activiteiten. Achter premium sleeves schuilen meer productiekosten, en vergeet daarbij ook de onderzoekskosten niet mee te nemen.

Goedkoop is duurkoop, en dat is zeker bij sleeves het geval. Ze kosten over het algemeen geen godsvermogen en op iets dat je knieën ondersteunt en beschermt zou ik persoonlijk niet een tientje (of twee) willen besparen.

De juiste prijs

Ga je een knee sleeve kopen dan betaal je voor een goede set tussen de 40 en 80 euro. Zoals ik hierboven al aangaf, bespaar op je sporttas, je speedrope, fitnessmat of battle rope – maar bespaar alsjeblieft niet op sleeves. Ze beschermen je knieën, en daar heb je er maar 2 van.

Special price just for you meme
Prijs is altijd belangrijk

Goedkope sleeves zullen snel uitrekken en losser worden, waardoor ze hun core functionaliteit (compressie) kwijtraken. Een set die je twee tientjes meer kost gaat vele malen langer mee, en doen ook echt beter hun werk.

En de juiste merken

Veel topatleten en wedstrijddeelnemers kiezen voor vaste, bekende merken die een (goede) reputatie in de wereld van fitness, krachttraining, gewichtheffen en powerlifting hebben opgebouwd.

Je zult in deze koopgids (en ook in andere artikelen hier op MuscleMeister.nl) voornamelijk producten van de merken Reeva, Rehband, ZEUZ en Thor Athletics voorbij zien komen. Deze merken produceren kwaliteitsproducten waarvan bekend is dat ze doen wat ze claimen.

Hoe je de juiste maat kiest

De juiste maat kiezen is wat lastiger. Fabrikanten houden namelijk wisselende maten aan. Waar bij Reeva de maat L is, kan het bij Rehband als een XL vallen.

Over het algemeen wordt aangeraden om een maat kleiner dan je daadwerkelijke maat te gaan, omdat je wilt dat de sleeve strak genoeg zit – een te losse sleeve is compleet nutteloos.

De iconische U Wot M8 meme
Een ander soort maat

In deze koopgids verwijs ik bij iedere model naar een webshop, en vaker wel dan niet is dat Bol.com. In de productinformatie wordt aldaar gelukkig weergegeven hoe je de juiste maat voor jezelf bepaald – let hier goed op zodat je geen miskoop doet :-). Dat scheelt weer heen- en weer zenden en wachten op je pakketje.

Om de juiste maat te kunnen kiezen, moet je wel weten wat jouw eigen afmetingen zijn. Daarvoor kun je jouw ‘knie’ opmeten.

Jouw (knie)maten opnemen

Ik raad je aan onderstaande video te bekijken, waarin uitgelegd wordt hoe je het beste je kniematen op kunt nemen.

En voor de zekerheid zal ik de instructies in de video ook nog even in tekst vermelden. Meet vanuit het midden van je knie(schijf) naar beneden toe, zo’n 15 cm.

Het is belangrijk dat je tijdens het opmeten hiervan je knie licht buigt (zo’n 30 graden). Zet met een stift een streepje op je scheenbeen waar het meetlint stopt (dus 15 centimeter naar beneden vanaf het midden van je knie).

Meet vervolgens de omtrek van je kuit vanaf dit streepje, door het meetlint strak om je been te trekken. Herhaal deze stappen ook voor je andere been, omdat de dikten van je beide benen altijd iets zullen verschillen. Ga in het midden van deze twee metingen zitten en dan heb je een goede basis voor het bepalen van je maat.

Jouw knee sleeves MOETEN strak zitten

Nu dat je weet hoe je de maten van jouw prachtige, staltige en potige onderbenen op kunt meten is het belangrijk om deze twee dingen te weten:

  1. Ik raad je aan om een maat kleiner te nemen dan door de fabrikant aangeraden wordt. Een sleeve zal met de tijd wat gaan rekken, en voor een juiste werking is het belangrijk dat deze strak zit. Ga altijd voor de kleinst mogelijke maat, maar let er op dat het dragen geen pijn gaat doen of ontzettend oncomfortabel is (want dan zijn ze simpelweg te klein).
  2. Zoals ik eerder aanhaalde hanteert iedere fabrikant zijn eigen maten ’tabel’ en voorschrift. Deze worden altijd weergegeven in de productomschrijving van webshops waar ik vanuit deze koopgids naar verwijs; check deze zorgvuldig voordat je een setje besteld.

Het online aankopen van knee sleeves vereist even wat aandacht en tijd. Je kunt ze niet proef passen, dus neem je maten op en neem het advies van de fabrikant omtrent de maat serieus. Houd er rekening mee dat een sleeve naarmate je ze gebruikt wat losser gaat zitten – dus koop een maat kleiner dan je daadwerkelijke maat.

Dikte kiezen

Verschillende dikten knee sleeves
Ook de dikte is belangrijk

Je hebt bij het kopen van knee sleeves de keuze tussen drie diktematen – namelijk 3mm, 5mm en 7mm. Dit is tegelijkertijd een van de belangrijkste (zo niet de belangrijkste) keuze die je moet maken, omdat de dikte bepaald waar je de sleeves voor kunt gebruiken.

3mm Knee Sleeves

De dunste van ’t stel, de 3mm ‘dikke’ knee sleeves. Deze sleeves zijn het meest flexibel en worden voornamelijk ingezet voor alledaagse activiteiten, voor lopers en hardlopers en bij herstel van een breuk of blessure.

Heb je een zwakke knie, onlangs te maken gehad met een verwonding, breuk of blessure – dan zou ik sowieso geen dikkere sleeves nemen dan 3mm. Deze dikte biedt voldoende compressie en ondersteuning om pijn te verlichten en herstel te versnellen.

Ook lopers en hardlopers doen er goed aan deze sleeves te kiezen daar 5mm of 7mm te dik en te stug is – dat loopt echt niet lekker.

5mm Knee Sleeves

Sleeves die 5mm dik zijn worden voornamelijk gebruikt binnen CrossFit maar ook andere soorten sport waar een mix van flexibiliteit en ondersteuning gewenst is.

Wil je slechts 1 paar bezitten, dan zijn sleeves die 5mm dik zijn een goede middenweg tussen de drie diktes. Ook hardlopers die net iets meer ondersteuning nodig hebben kunnen bij dit type terecht.

Waar ik ze echter afraad voor in te zetten zijn zware lifts bij (Olympisch) gewichtheffen, krachttraining en powerlifting. Je komt dan al snel bij de 7mm knee sleeves uit.

7mm Knee Sleeves

7mm Dikke sleeves bieden de meeste ondersteuning en stabilisatie maar zijn daardoor ook het meest stug en het minst flexibel.

Dit type sleeve is het meest geschikt voor bodybuilding, krachttraining, powerlifting en gewichtheffen en bij alle soorten bewegingen waarbij niet al te veel flexibiliteit nodig is. Je zult deze dikte vooral gebruikt zien worden bij squats, overhead press en gewichthef oefeningen zoals de snatch en clean and jerk.

Knee Sleeves VS Knee Wraps VS Knee Braces

De verschillen tussen sleeves, wraps en braces kunnen nog wel eens verwarrend zijn. Dit is wat je moet weten:

  • Knee braces zijn bedoeld voor het corrigeren van een bepaalde houding en helpen bij het herstellen van een verwonding of blessure.
  • Knee sleeves bieden compressie, stabiliteit, ondersteuning en worden veel gebruikt bij Olympisch gewichtheffen, CrossFit, fietsen, hardlopen en herstel.
  • Knee wraps worden vooral gebruikt door powerlifters, strongman deelnemers en zul je vooral ingezet zien worden bij (heule) zware gewichten.

De materiaalsoorten

Knee sleeves komen in een aantal verschillende materiaalsoorten, die ieder z’n voor- en nadelen hebben. Omdat je ze doorgaans direct op je huid draagt heeft de materiaalsoort een grote invloed op het comfort en jouw gebruikservaring.

Naast het gekozen materiaal hebben fabrikanten natuurlijk ieder een eigen kwaliteitsstandaard, die vaak (maar niet altijd) aan de prijs van een set sleeves gekoppeld is. Laten we kijken naar wat de plus- en minpunten van ieder soort knee sleeve materiaal zijn.

Neopreen

Is de meest voorkomende keuze bij het produceren van Knee Sleeves, en zul je ook in de Top 7 Beste Knee Sleeves lijst hieronder vaak terug zien komen.

Knee sleeve gemaakt van neopreen
Neopreen

Sommige merken zullen naast de vermelding van neopreen ook nog blij zijn te vermelden dat het om ‘hoge kwaliteit’ neopreen of ‘premium’ neopreen gaat :-). Neem dit met een korreltje zout, want over het algemeen is de kwaliteit van neopreen nagenoeg hetzelfde.

Voordelen

Waterafstotend
Zacht (Comfort)
Makkelijk aan- en uittrekken

Nadelen

Zweet blijft onder de sleeve hangen

Nylon en Spandex

De keuze voor Nylon of een Nylon en Spandex combinatie zul je vooral terug zien bij dunnere knee sleeves van 3mm. Dit type sleeve wordt met name gebruikt door hardlopers en bij herstel van een blessure.

Knee sleeve gemaakt van nylon
Nylon-spandex combinatie

Voordelen

Warmte(geleiding)
Flexibel
Goede keuze bij hardlopen en herstel

Nadelen

Minder ondersteuning en compressie dan Neopreen

De voordelen van Knee Sleeves gebruiken

Het gebruik van knee sleeves kent enorm veel voordelen. Mogelijk ken je ze nog niet allemaal, waardoor ik de (naar mijn bescheiden mening) 5 beste voor je toelicht.

Ondersteuning en Bescherming

Er komt behoorlijk wat stress en druk op je gewrichten te staan tijdens een training, en al helemaal op je knieën. Denk bijvoorbeeld aan een squat, waar je gewichten tot 100, 200 of 300 kg op je rug hebt rusten terwijl je door je knieën buigt :-).

Sleeves nemen wat van die druk en stress op je kniegewrichten weg, en verdelen het over een wat groter oppervlak. Ga je voor veel sets en herhalingen, wil je een PR plaatsen of ben je een Powerlifter die vaak zware gewichten met zijn of haar benen verzet – dan zijn een set goede sleeves onmisbaar in jouw sporttas.

Compressie

Knee sleeves zitten best strak om je knieën, en dat hoort ook zo (zolang je niet het gevoel hebt dat ze je huid in aan het boren zijn – dan heb je een maat te klein gekocht).

Door de compressie die ze bieden zorgen sleeves voor een verbeterde bloedsomloop in dat gebied. Hierdoor kan pijn en zwellingen worden verminderd.

Dit heeft als bij-effect dat je kniegewrichten eerder warm zijn en ook langer warm blijven. Je kunt hierdoor soepeler bewegen, en loopt minder kans op blessures.

Herstel

Een van de redenen waarom knee sleeves zo populair zijn binnen CrossFit is ’t feit dat ze CrossFitters helpen bij hun herstel na een work-out.

Heb je net een WOD (Workout of the Day) achter de rug, dan helpen sleeves de zwelling en pijn in je knieën weg te nemen. Let er op dat sleeves niet bedoeld zijn om als brace te gebruiken, zoals je dat bij een enkelbrace zou doen. Een goede techniek en vorm komen altijd op de eerste plaats.

Mentale boost

Ondanks dat sleeves niet als brace gebruikt horen te worden, kunnen ze je net dat beetje meer zelfvertrouwen hebben wanneer je bijvoorbeeld staat te squatten.

Je weet immers dat de warmte en doorbloeding met sleeves om je knieën wel snor zit, waardoor je minder kans loopt op blessures. Voor sommige mensen is het ook een beetje een ‘placebo’ effect. Ondanks dat een sleeve geen (knie)brace is, voelt het soms wel zo.

De beste Knee Sleeves (Top 7)

Dit zijn de (volgens mijn bescheiden mening 🙂 ) 7 beste knee sleeves die je vandaag in Nederland kunt kopen. Ik ga hieronder uitgebreid in op de specificaties, plus- en minpunten en verwijs je uiteraard naar de scherpste prijzen.

#1 – Reeva Knee Sleeves (5mm)

Allround Knee Sleeve 5mm van Reeva
Beste allround (mijn aanrader)
Goede keuze voor CrossFit
Van bekende fabrikant Reeva
Lange levensduur
Flexibel en toch veel ondersteuning
Niet de goedkoopste sleeves

We trappen deze Knee Sleeve koopgids af met mijn persoonlijke keuze en aanrader – de Reeva 5mm ‘Reflective’ sleeves. Reeva is een premium fitness merk en produceert al vele jaren lang Powerlifting Knee Sleeves.

Ik vind het de beste allround keuze, en dat komt mede door de dikte van 5mm. Hierdoor bieden ze veel ondersteuning, en zijn ze tegelijkertijd flexibel genoeg om vrij in te kunnen bewegen. Mede daardoor zijn deze specifieke sleeves en andere modellen van Reeva erg populair onder CrossFitters.

5mm Dikke zwarte knee sleeves van het merk Reeva
Reeva Knee sleeves

Ook voor squats, deadlifts en lunges is dit model knee sleeves een (hele) goede keuze. Uiteraard bieden ze compressie en warmte. Hierdoor houden je knieen de juiste positie aan, stijgen je spieren sneller in temperatuur waardoor ze flexibeler worden en neemt de kans op blessures af.

Ik heb voor de 7mm dikke Reeva sleeves een losse review geschreven die je hier kunt vinden.

De lengte van deze Reeva sleeves zorgt ervoor dat ze niet afzakken tijdens je training. Zoals je van de fabrikant mag verwachten is de productiekwaliteit top, waardoor ze ook een dito levensduur kennen.

De ‘Reflective’ knee sleeves worden per paar verkocht. De maten tabel staat in de webshop (via bovenstaande knop) vermeld, zodat je zeker weet dat ze de juiste pasvorm hebben.

#2 – Thor Athletics (7mm)

Knee Sleeves voor krachttraining van Thor Athletics
Beste keuze voor squats en lunges
Enkel positieve reviews van kopers (5,0/5,0)
Elastische bies voor stevigheid en duurzaamheid
7mm Dik Neopreen
Levensduur (hoogwaardige kwaliteit)
Niet geschikt voor dagelijkse activiteiten

De perfecte knee sleeves voor (zware) squats en lunges, wat kan ik nog meer zeggen? Deze sleeves van de bekende maker Thor Athletics zijn voor mij persoonlijk perfect op dagen dat ik weet dat ik veel en/of zwaar ga squatten. Het zorgt ervoor dat mijn knieën soepeler bewegen en ik kan net wat meer gewicht verzetten.

Door de dikte van 7mm bieden ze mij ontzettend veel ondersteuning en (mentale) zekerheid. Ook is de compressie erg goed te noemen, wat voor een groot deel aan de dikte van het Neopreen te danken is.

Een getattoeerde man met een Thor Athletics knee sleeve
Thor Athletics knee sleeve

Daarnast vind ik de elastische bies is een lekkere toevoeging. Ik heb daardoor weinig gemerkt van het rekken van de sleeves en tegelijkertijd voelen ze daardoor extra ‘snug’. De pasvorm voelt daardoor als gegoten.

Let op! Houd er rekening mee dat het bij de eerste keer trainen met deze sleeves kan voelen alsof je niet de juiste maat hebt. Geef het echter 1 of 2 trainingen, ze worden namelijk ietsjes losser.

Om de juiste maat te bepalen heeft Thor Athletics in de webshop instructies meegegeven via zowel tekst als video.

#3 – ZEUZ Premium (7mm)

Krachttraining knee sleeves van het merk ZEUZ
Beste keuze voor krachttraining, Powerlifting en gewichtheffen
Hoge reviewscore onder 24+ reviews (4,6/5)
Hoogwaarde elastische kwaliteit
Voorzien van antislip
Niet geschikt voor hardlopen en fietsen

De beste keuze voor het zwaardere liften, dat zijn deze sleeves van ZEUZ. Of het nu om (Olympisch) gewichtheffen, krachttraining of powerlifting gaat – dit is je vriend.

Deze 7mm dikke knee sleeves van het merk ZEUZ zijn gemaakt op basis van een spiraal-weef techniek, waarbij ZEUZ in tegenstelling tot de eerste twee Neopreen sleeves in deze koopgids voor elastisch Nylon heeft gekozen.

Vrouw die ZEUZ knee sleeves aan heeft
ZEUZ Premium knee sleeve

Dit is een flexibele en ademende stof, waarbij de sleeves zijn voorzien van een antislip design. Dit design voorkomt het afzakken van de sleeves tijdens het trainen.

Ondanks de dikte is deze set naar mijn eigen ervaring(en) perfect te dragen onder een trainingsbroek. Of ze ook onder een legging passen weet ik niet, daar heb ik me niet aan gewaagd :-).

ZEUZ Is een jong en klein Nederlands bedrijf dat gevestigd is in Noord Brabant (Gemert). Eerder reviewde ik al het gewichtsvest van ZEUZ.

#4 – WG Commerce (5mm)

Knee sleeves voor hardlopers van WG Commerce
Reviewscore 4,6/5 onder 80+ reviews op Bol.com
Beste keuze voor hardlopers
Prettig prijskaartje
Anti-Slip design
Gulden middenweg tussen ondersteuning en flexibliteit
Word per stuk geleverd (niet per set)

Met de nummer 4 in deze knee-sleeve-kopen-keuzehulpreview zijn we over de helft. Op deze plek staan de wat dunnere knee sleeves van WG Commerce.

Wanneer je op zoek bent naar wat extra ondersteuning voor je knieen bij bijvoorbeeld gymnastiek, hardlopen of fietsen wil je geen sleeves van 7mm dik rondom je benen hebben zitten. Da’s absoluut niet comfortabel en bovendien wordt ook beperkt in je bewegingsvrijheid.

Gedetailleerde informatie over WG Commerce knee sleeves
WG Commerce knee sleeve

Bij dat soort activiteiten wil je een soort gulden middenweg tussen ondersteuning en flexibiliteit, en dan is een dikte van 5mm voor je knee sleeves ideaal.

Naast de juiste dikte hebben de sleeves van WG Commerce ook een anti-slip design. Wel zo fijn wanneer je tijdens je recordrondje hardlopen over de lokale heide niet hoeft te stoppen om je sleeves weer over je knieen te trekken.

Let wel op: deze sleeves komen niet per set, maar per stuk. Bestel er dus 2 in jouw gewenste maat.

#5 – Easy In Shape (1mm)

Herstel knee sleeves van het merk Easy in Shape
Beste keuze voor herstel en dagelijkse activiteiten
Laag geprijsd
Kwalitatieve spandex-polyester combi
Niet geschikt voor (intensieve) sport

De Easy in Shape knee sleeves zijn met 1mm de dunste sleeves in deze koopgids, en daarmee de beste keuze voor herstel en dagelijks gebruik.

Door de geringe dikte merk je na verloop van tijd amper dat je de sleeves aan het dragen bent. Ze zijn perfect voor net wat extra ondersteuning wanneer je herstellende bent van een knie blessure of recent een knie operatie hebt ondergaan.

Dit wordt onderschreven door de hoge reviewscore (4,6/5) op Bol.com, uit reviews van kopers die de sleeves al in de dagelijkse praktijk hebben getest.

Let er wel op dat deze sleeves niet geschikt zijn om mee te gaan sporten en al helemaal niet om zware gewichten mee te gaan verzetten – daarvoor zijn ze simpelweg te dun.

#6 – Rehband RX (3mm)

Rehband 3mm knee sleeve voor dames
Goede keuze voor dames
Kwaliteitsproduct van Rehband
Verkrijgbaar in verschillende kleurcombinaties
Lange levensduur
Per stuk geleverd

De 3mm dikke knee sleeves van Rehband zijn met dit specifieke ‘RX’ model een goede keuze voor dames die op zoek zijn naar een setje knee sleeves.

Vrouwen voeren vaak een grote diversiteit aan oefeningen uit binnen 1 training, waar bij veel bewegingen toch zeker enige mate van flexibliteit vereist is :-).

Achterkant van de Rehband RX knee sleeve
Rehband RX Knee sleeve

Omdat het simpelweg onzettend onhandig is om per oefening andere knee sleeves aan te trekken, is de dikte van 3mm een goede compromis tussen ondersteuning en bewegingsvrijheid.

Van de populaire fabrikant Rehband mag je eigenlijk niets anders dan kwaliteit verwachten, en dat zit ook bij dit model sleeves snor. De productiekwaliteit is goed te noemen wat voor een lange levensduur zorgt.

#7 – Sport-Plein (3mm)

Goedkope zwarte knee sleeves van Sport-Plein
Goedkoopste sleeves in deze review
Reviewscore van 4,2/5 onder 29+ reviews
Slipvrije pasvorm
Goede keuze voor herstel, hardlopen en fietsen
Gaan niet zo lang mee
Niet geschikt voor zware lifts

De laatste set sleeves in deze knee sleeve kopen koopgids zijn dit model van de Nederlandse makert Sport-Plein.

Wil je op een voordelige manier kennismaken met knee sleeves, dan kan dit een goede keuze voor je zijn. Je zet deze sleeves in voor herstel van een blessure, of tijdens bijvoorbeeld voetbal, volleybal, tennis of hockey.

Ook wanneer je op zoek bent naar dat beetje extra ondersteuning na een gebroken knie of een knie operatie zijn dit uitstekende knee sleeves.

Close up van de Sport-Plein knee sleeves
Sport Plein knee sleeve

Dit model van Sport-Plein heeft een slipvrije pasvorm en is door het ‘weefselconcept’ (zoals de fabrikant het zelf omschrijft) rekbaar, ademend en vocht afwerend.

Het is bij deze sleeves geen enkel probleem ze de gehele dag door te dragen. Ook met je mandje door de supermarkt sjokken kan dus in alle comfort :-).


Veelgestelde vragen over Knee Sleeves

Onderstaande vragen (en antwoorden) zijn een greep uit veelgestelde vragen omtrent het aankopen en gebruiken van knee sleeves.

Heb je na het lezen van deze koopgids nog vragen? Laat ze onderaan dit artikel achter door een reactie te plaatsen. Ik lees alles en help je waar ik kan graag verder.

Welke maat knee sleeves heb ik nodig?

Dat hangt af van de omvang van je benen. In deze koopgids staat een video waarin je kunt zien hoe je die opmeet. Heb je eenmaal de maten van je prachtige pootjes, dan raad ik je aan altijd een maat kleiner aan te schaffen. Sleeves verliezen altijd wat van hun ‘rek’ nadat je ze een aantal keer gedragen (en gewassen hoop ik) hebt.

Hoe trek ik knee sleeves aan?

Je duwt de sleeve binnenstebuiten (keert hem om), en trekt hem vervolgens over je voet tot halverwege je scheenbeen omhoog. Vervolgens pak je de onderkant van de sleeve bij je enkel vast, en trek je die omhoog tot over je knie tot je gewenste hoogte.

Horen knee sleeves strak te zitten?

Jazeker, anders werkt ‘ie niet. Een knee sleeve moet strak om je knieën en benen zitten, maar niet tot het punt waar het heel oncomfortabel wordt of zelfs pijn begint te doen.

Hoe maak ik mijn knee sleeves schoon?

Het beste is om je knee sleeves in koud water met azijn te laten weken. Doe dit voor een half uur, en was ze daarna onder de kraan met milde zeep uit. Laat ze aan de lucht drogen.

Hoe vaak moet ik knee sleeves wassen?

Nadat je ze drie keer gebruikt hebt is een goede stelregel. Doordat ze zo dicht op je huid zitten nemen ze vrijwel alles op. Dus vocht, zweet, geurtjes en bacteriën. Die wil je niet in de sleeves laten zitten.

Wat kosten knee sleeves?

Wil je een knee sleeve kopen, dan betaal je voor een goede set ergens tussen de 40 en 70 euro. Dan hebben we het over sleeves die bij intensief gebruik een levensduur van zeker twee jaar zouden moeten hebben.

Knee Sleeve kopen: Conclusie

Om het boeltje hierboven even samen te vatten: een knee sleeve ondersteunt en beschermt je knie(gewricht). Dat kan zijn na een blessure, maar ook preventief om blessures te voorkomen.

Knee sleeves zijn overal te gebruiken. Tijdens het wandelen, hardlopen, fietsen, bij CrossFit, krachttraining of Bodybuilding. Twee dingen zijn daarbij (heel) belangrijk: de juiste maat, en de juiste dikte.

De dikte van de sleeve bepaald voor een aanzienlijk deel waar ze voor in te zetten zijn, en de juiste maat (kiezen) zorgt ervoor dat de sleeve strak genoeg om je knie zit om te doen wat het moet doen: compressie en ondersteuning geven.

Om het gemakkelijk voor je te maken zet ik de beste keuzes per activiteit hieronder nog even voor je op een rijtje.

  • Beste allround knee sleeves (mijn aanrader) – Reeva
  • De beste knee sleeves voor krachttraining, gewichtheffen en powerliftingZEUZ Premium
  • Beste knee sleeves voor squats en lunges Thor Athletics
  • Beste knee sleeves voor voetballen, hardlopen, veld- en zaalsportenWG Commerce
  • De beste knee sleeves voor vrouwenRehband RX
  • Goedkoopste knee sleeves in deze koopgids – Sport-Plein
  • Beste knee sleeves voor herstel en dagelijks gebruikEasy in Shape
Ervaringsdeskundige bij 

Jordy is 34 jaar en viel jaren geleden ruim 40 kilo af. Hij ontdekte een nieuwe passie: de gym. Heeft tientallen fitness accessoires en producten versleten. Experimenteert met voeding en supplementen. Zijn ervaringen, kennis en reviews deelt hij hier op MuscleMeister.

Plaats een reactie