Mijn ervaring met de Rigid Knee Sleeves van Reeva

16 Minuten leestijd

Knee Sleeves bieden compressie, houden warmte vast en zorgen voor een betere bloeddoorstroming. Reeva is een Nederlands bedrijf dat fitness artikelen verkoopt. De Knee Sleeves die zij verkopen heb ik sinds oktober 2023 in gebruik. Wat mijn ervaringen met deze sleeves zijn en of ik ze het geld waard vind lees je in deze Reeva Knee Sleeves review.

Geen tijd of zin om het de hele review te lezen? Je vind mijn conclusie en (korte) beoordeling hieronder.

Korte beoordeling

Reeva Knee Sleeves Rigid 7mm

7.2 out of 10
€79
Productfoto van de Reeva knee sleeves

<em>De 'Rigid' Knee Sleeves van Reeva bieden bakken met ondersteuning, en combineren zacht materiaal met een prima afwerking. Daarbovenop zijn ze slijtvast, wel zitten ze qua prijs aan de bovenkant van de markt. Zoek je premium sleeves voor de zware en intense lifts met een lange levensduur? Dan kan het Rigid model van Reeva een match zijn.</em>

Werking
8.5 out of 10
Werking is perfect. Veel compressie en ondersteuning voor mijn knieën.
Comfort
6 out of 10
Minder comfortabel dan 7mm sleeves van concurrenten.
Gebruiksgemak
6.5 out of 10
Lastiger met zulke dikke sleeves is het aan en uittrekken. Daar zijn trucs/tips voor.
Materiaalgebruik
8.5 out of 10
Zoals alle concurrenten gebruikt ook Reeva neopreen, een wat mij betreft logische keuze.
Levensduur
7 out of 10
Afgezien van wat vlekken (vocht, zweet en magnesium) hebben mijn sleeves na 6 maanden nog geen slijtageplekken.
Prijs-kwaliteit
6.5 out of 10
Een premium merk betekent vaak ook een premium prijskaartje.

Voordelen

Kwaliteit

Knieën voelen beter aan

Meer focus op trainen

Geen ruwe randjes

Slijtvast

Nadelen

Aan en uit trekken

Prijzig

Specificaties

Het is voor jouw beeldvorming fijn om te weten welk type knee sleeves van Reeva ik precies getest heb voor deze review. Dat zijn de Reeva ‘Rigid’ Knee Sleeves. Dit zijn de specificaties:

 • Reeva Powerlifting Knee Sleeves Rigid
 • Dikte: 7mm
 • Kleur: zwart
 • Maat: XL
 • Materialen: neopreen dubbel gestikt

Mijn test en vergelijk proces

Om een in mijn ogen goede beoordeling en review over de Reeva (rigid) Knee Sleeves te kunnen schrijven heb ik ze voor het samenstellen van deze review een ruime periode gebruikt. Dan heb ik het over de periode oktober 2023 tot het moment van schrijven (13 maart 2024).

Visuele review banner om als divider tussen tekst te gebruiken

In die periode heb ik de knee sleeves minimaal 2 keer per week gebruikt. In de praktijk kwam dat meestal uit op 3 trainingen. Ik heb ze ingezet bij deze oefeningen:

 • Front squats
 • Back squats
 • Overhead press
 • Lunges
 • Deadlifts

In diezelfde periode ben ik ook mijn Thor Athletics knee sleeves en ZEUZ knee sleeves blijven gebruiken. Die hebben net zoals deze Reeva ‘rigid’ sleeves een dikte van 7mm en zijn daardoor goed met elkaar te vergelijken.

Deze ben ik dan ook blijven gebruiken om de knee sleeves van de 3 Nederlandse makers met elkaar te kunnen vergelijken. Op die manier heb ik voor het beoordelen van de Reeva sleeves goed referentiemateriaal.

Uitgebreide review

Laat ik mijn uitgebreide review en beoordeling van de ‘rigid’ Reeva Knee Sleeves aftrappen. Ik heb mijn best gedaan om vrijwel alle aspecten en eigenschappen van de sleeves te behandelen. Mocht je toch informatie missen en/of vragen hebben dan kun je onderaan het artikel een reactie plaatsen.

Communicatie met Reeva en de bezorging

Score 9/10

Het bestelproces in de webshop van Reeva en de communicatie na het afronden van de bestelling verliepen soepel. Ik ontving direct een bevestiging van bestelling in mijn mailbox. Niet lang daarna volgde het tracking bericht van DHL. De bezorging vond de dag na mijn bestelling plaats: prima dus.

E-mail met bestelbevestiging vanuit Reeva
Bestelbevestiging vanuit Reeva
E-mail van DHL waarin staat geschreven welke dag en welk tijdstip mijn pakket van Reeva bezorgd zal worden
Bezorgmoment e-mail vanuit DHL

Verpakking

De knee sleeves waren verpakt in een stijlvolle, smalle glimmende zwarte doos. Jammer om te zien dat de verpakking ergens in het proces schade heeft opgelopen.

Zwart plakbandje op de onderkant van de Reeva sleeves verpakking
Een plakkende doos wordt niemand beter van

Er zaten twee scheuren in de doos en aan de onderkant leek hij eerder geopend te zijn geweest. Daar zat een zwart plakbandje overheen. Uiteindelijk gaat het om de inhoud, maar het doet voor mij wel een beetje afbreuk aan de merkbeleving (zeker bij zo’n premium fitness merk als Reeva).

Eerste indruk

Score 8/10

Ik snap waarom Reeva de naam ‘Rigid’ aan deze knee sleeves heeft gegeven. Ze voelen met een dikte van 7mm en voorzien van extra versteviging aardig dik aan.

Close up van mijn paar zwarte Reeva Rigid knee sleeves

Op de voorkant is het logo van Reeva verwerkt, op de achterkant zijn de letters Reeva geplakt.

Gebruiksgemak

Score 6.5/10

Hoe dikker de sleeve, hoe moeilijker het over het algemeen is om deze aan te doen. Vooral het over je been heen schuiven kan een uitdaging worden, om nog maar niet te spreken over een sleeve van je bezwete been af zien te krijgen :-).

Daar bestaat een handig trucje voor die ik zelf vaak gebruik, en dat heeft te maken met het binnenstebuiten klappen van de sleeve. Check deze instructievideo:

De werking van de Reeva sleeves is niet anders dan de sleeves die in de video gebruikt worden. Zijn ze super handig te gebruiken? Nee, dat zijn ze niet. Dat heeft echter niets met Reeva en hoe ze deze sleeves produceren te maken, maar heeft alles met de dikte (7mm) te maken.

Zulke dikke sleeves bieden maximale ondersteuning en compressie. Ze moeten (erg) strak zitten en zijn daardoor wat moeilijker aan- en uit te doen.

Wat ik wel kan zeggen is dat het ietsje makkelijker wordt naarmate je ze een aantal keer gedragen hebt. Een andere tip om knee sleeves makkelijker aan- en uit te doen is om een (sport) legging te dragen. Die trek je tot halverwege je knieën aan, daar schuif je de knee sleeves overheen en vervolgens trek je via de legging beide zo over je knieën en bovenbenen heen.

Ondersteuning (compressie)

Score 8.5/10

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik koop sleeves met de verwachting dat ze 1 ding heel (heul) goed kunnen: compressie en daarmee ondersteuning aan mijn knieën bieden.

Een foto van belijning op de weg die scheef is met de text 'You had one job' er onder
Jouw sleeves moeten 1 ding (heel) goed kunnen: je ondersteunen

Sleeves bieden druk (compressie). Dit heeft een aantal voordelen:

 1. Verbeterde bloedsomloop
 2. De warmte in en rondom je knieën blijft behouden
 3. Mentale houvast / ondersteuning

Dit alles moet ervoor zorgen dat jij minder kans hebt een nare blessure op te lopen en in de meest optimale situatie kun je er meer herhalingen en/of meer gewicht mee tillen en duwen.

Met de compressie van mijn set Reeva ‘rigid’ knee sleeves zit het wel goed. Dat kan met de dikte van 7mm ook bijna niet anders.

Voor- en achterkant van Reeva sleeves met een stenen muur als achtergrond

In vergelijking met mijn andere sleeves van dezelfde dikte zitten de Reeva sleeves nog net iets strakker. Dat voelt voor mij niet vervelend, maar ik moet er wel bij zeggen dat ik ze alleen draag voor de oefening(en) waarbij ik ze nodig heb.

Ben ik klaar met de oefening? Dan trek ik ze uit. Ze zitten te strak om ze voor het gemak de hele training lang aan te houden.

Vooral squatten (front & back) gaat met de Reeva sleeves om met meer vertrouwen. Ik zou zeggen dat ik er op een goede dag een 7.5 tot 10 kg meer mee squat dan zonder sleeves. Dat betekent dat ik in plaats van 160 kg misschien 170 kg voor hetzelfde aantal herhalingen squat.

Verschilt dat getal ten opzichte van de andere sleeves die ik draag? Dat dan weer niet. De sleeves van Thor Athletics en ZEUZ die ik in mijn sporttas meedraag bieden mij hetzelfde resultaat.

Comfort

Score 6/10

Wat betreft comfort scoren de Reeva sleeves voor mij minder goed. Dat ligt niet alleen aan de dikte (dat zou oneerlijk zijn) maar vooral de manier waarop ze voor mij aanvoelen in vergelijking met andere sleeves die ik regelmatig gebruik.

De sleeves van (bijvoorbeeld) ZEUZ en Thor Athletics die ik gebruik zijn ook 7mm dik, maar zijn voor mij comfortabeler om te dragen. Dat heeft niets met de materiaalkeuze te maken, omdat alle genoemde sleeves van neopreen zijn gemaakt.

Binnenkant van de Reeva rigid knee sleeve met zicht op stiksels
Binnenkant van de sleeve. De stiksels voel je niet wanneer je de sleeve draagt.
Close up van het Neopreen materiaal waar de sleeve van gemaakt is
Zachte rand die aan de boven- en onderkant aanwezig is.

Het kan zijn dat de Reeva sleeves in dezelfde maat om mijn benen kleiner uitvallen. Ik moet dan ook wel toegeven dat mijn benen onder een nijlpaard niet zouden misstaan. De andere kant van de medaille is dat de hoeveelheid ondersteuning die de Reeva sleeves mij geven bijzonder groot is.

Bij goedkopere sleeves wil je nog wel eens ruwe randjes of stiksels voelen. Dat voel ik bij de Reeva’s niet. De stiksels aan de binnenkant zijn zo verwerkt dat je ze niet opmerkt. Aan de boven- en onderkant van de sleeves is een extra dikke en zachte rand aanwezig.

Materiaalgebruik

Score 8.5/10

De Reeva Rigid knee sleeves bestaan vrijwel volledig uit neopreen. Verderop in de vergelijkingstabel onder de kop ‘prijs’ zul je zien dat eigenlijk iedere fabrikant van (7mm dikke) knee sleeves voor deze materiaalsoort heeft gekozen.

Achterzijde van de reeva sleeve met versterkte stiksels en opgedrukt tekst logo
Achterkant van de Rigid Reeva sleeve

Dat komt doordat het veel unieke en positieve eigenschappen heeft. Neopreen is een soort rubber (en dus geen textielsoort): het is elastisch, waterafstotend, weegt niet veel en kan warmte vasthouden. Het is dus een perfecte materiaalsoort voor gebruik in knee sleeves.

Afwerking

Score 8/10

Na het testen van andere Reeva producten zoals de Reeva wrist wraps en Reeva lifting belt van het Nederlandse bedrijf had ik wat betreft afwerking niets anders verwacht. Dat zit namelijk ook bij de knee sleeves die ze aanbieden wel goed.

Patroon van stiksels op mijn Reeva knee sleeve
Close up van de onderkant van de Reeva rigid knee sleeve met zicht op het tekst logo en de stiksels

Aan de close up foto’s hierboven te zien kun je zien dat de stiksels met zorg en aandacht in de sleeves zijn verwerkt. Perfect in lijn en geen gedoe met scheve patronen en loszittende stiksels. De sleeves zijn dubbel gestikt wat de constructie extra stevig zou moeten maken. Het is in die zin dan ook wel een afwerkingsniveau wat je gezien het prijskaartje mag verwachten.

Na 6 maanden gebruik zit alles inclusief de opgedrukte logo’s nog steeds perfect op zijn plek. Er laat dus (nog) niets los. Ook dat heb ik bij goedkopere sleeves wel eens anders gezien.

Slijtvastheid (levensduur)

Score 7/10

De sleeves heb ik vanaf oktober 2023 in gebruik, een klein half jaar dus. Gemiddeld heb ik de sleeves 2 keer per week gebruikt voor 1 tot 2 oefeningen per training.

Je komt dan uit op pak ‘m beet 45 minuten tot 1 uur met de sleeves aan trainen per week. Ze zouden in die 6 maanden in theorie dus zo’n 24 uur om mijn knieën hebben gezeten. Daarbij was ik ze gemiddeld om de week.

Close up van vlekken in mijn sleeves
Je kunt alleen aan wat vlekken zien dat ik ze veel gebruik. Verder geen slijtagesporen te bekennen.

Afgezien van wat vlekken in het neopreen kan ik geen tekenen van slijtage ontdekken. Dus geen scheurtjes, loslatend materiaal of stiksels. De vlekken krijg ik er steeds moeilijker uit. Het is een combinatie van vocht, zweet, magnesium en ik vermoed wat gemorste pre-workout :-).

Het enige dat ik op kan merken is dat de sleeves iets losser zitten dan toen ik ze net had. Dat hoort er een beetje bij. De rek zal er op bepaald punt uit gaan. Een goede set moet zeker 1 jaar mee gaan. Of de Reeva sleeves dat redden kan ik je (nog) niet zeggen.

Onderhoud

Score 8.5/10

Het onderhouden van de Reeva sleeves kost mij weinig tijd en moeite. Volgens Reeva zelf mag je ze alleen met de hand wassen. Niet zo’n probleem aangezien ik al mijn lifting gear met het handje was.

Meestal maak ik 1 x in de week of 1 x in de 2 weken een sopje lauwwarm water en voeg ik daar eerst wat appelazijn aan toe. De appelazijn dood bacteriën en gaat schimmels tegen. Vervolgens mik ik daar de sleeves, mijn lifting straps, wrist wraps en alle andere textiel of neopreen meuk die onderin mijn sporttas zwerft in :-).

Een kwartiertje laten weken en vervolgens goed afspoelen met water. Daarna een bak met lauwwarm water en milde handzeep en opnieuw een kwartier in laten weken. Goed afspoelen, uitknijpen en aan de lucht (dus niet op de radiator) laten drogen.

Prijs

Score 6.5/10

Voor een set ‘gewone’ Reeva Knee Sleeves (7mm dik) betaal je op dit moment (maart 2024) € 49,00. De set in deze review is de ‘Rigid’ uitvoering van datzelfde model en kost je op het moment van schrijven € 79,00.

Wat exact de verschillen zijn tussen het gewone en het rigid model? Geen idee: dat is namelijk niet terug te vinden op beide productpagina’s (knee sleeves en rigid knee sleeves pagina’s).

2 Keer de Reeva sleeve vanaf de voorkant gezien, met een stenen muur in de achtergrond
Steengoede sleeves?

Ik verwacht dat de rigid uitvoering extra versterkt is (omdat ze dubbel gestikt zijn), maar kan het je niet met zekerheid zeggen. Omdat ik alleen de rigid uitvoering heb getest kan ik je dus niet vertellen of je mogelijk net zo goed de goedkopere variant in huis kunt halen.

Laten we eens kijken wat voor prijskaartje de concurrenten aan hun sleeves hebben gehangen. Ik heb daarvoor vergelijkingstabel geknutseld:

In onderstaande tabel heb ik uitsluitend knee sleeves van dezelfde dikte (7mm) opgenomen.

ProductDikteMateriaalPrijs
Urban Lifters Knee sleeves7mmNeopreen€ 95,99
Strength Shop Knee sleeves Inferno7mmNeopreen€ 79,99
Reeva Knee sleeves rigid7mmNeopreen€ 79,00
SBD Knee sleeves7mmNeopreen€ 74,99
Barbelts Knee sleeves Onyx7mmNeopreen€ 44,99
Gymreapers Knee sleeves7mmNeopreen€ 55,00
Iron Bull Knee sleeves7mmNeopreen€ 68,95

De set van Reeva is niet de duurste in het overzicht, maar zeker ook niet de goedkoopste. Reeva zet haarzelf als premium Fitness merk in de markt en daar horen ook premium prijzen bij.

Veel voorkomende vragen

Heb je knee sleeves echt nodig?

Nee, er wordt bij het toegangspoortje van je sportschool echt niet gecontroleerd of je naast je handdoek ook een paar knee sleeves bij je hebt :-).

Zoals ik het zie zijn er heel plat geslagen 3 redenen om knee sleeves te gebruiken:

 1. In wedstrijdverband als (semi) professioneel powerlifter, CrossFitter of gewichtheffer
 2. Je bent herstellend van een been of knie operatie, blessure of weet van jezelf dat je kwetsbare knieën/benen hebt
 3. Ter ondersteuning en verbetering van de prestaties wanneer je een zware oefening doet of wanneer je jouw PR (persoonlijk record) op bijvoorbeeld de squat probeert te verbreken

Conclusies in onderzoeken naar de effecten van sleeves op prestaties zijn wisselvallig. Er is tot op heden niet echt kneiterhard bewijs dat het dragen van sleeves ervoor zorgt dat je meer gewicht kunt verzetten.

Dat effect komt naar mijn mening vaak voort uit het meer vertrouwen hebben in je lichaam. Bij mij heeft het dragen van knee sleeves een geruststellend effect. Ik weet dat ze de warmte in mijn knieën houden, dat ze compressie bieden en dat ik *iets* minder kans heb op een nare blessure.

Het secundaire effect van dat vertrouwen is dat ik minder bezig ben met hoe mijn benen aanvoelen en mijn aandacht op de uitvoering van de oefening gericht is. Daardoor squat ik met knee sleeves over het algemeen hogere gewichten dan zonder. Datzelfde effect gaat bij mij op wanneer ik bij het deadliften een lifting belt draag.

Hoelang gaan knee sleeves mee?

Dat ligt aan hoe je ze gebruikt, hoe vaak je ze gebruikt en natuurlijk aan de kwaliteit van de sleeves. Als je ze de hele daar onder je spijkerbroek op kantoor aan hebt, bestel dan alvast maar een nieuw setje :-).

Zonder geinen: een kwalitatief goede set sleeves moet zeker 1 jaar meegaan voordat ze aan vervanging toe zijn. Dit voel je vanzelf wanneer: de rek gaat er langzaam uit en de compressie neemt af, de sleeves sluiten dan minder goed aan.

Hoe houd je ze schoon?

Mijn tip: gewoon met de hand wassen in de gootsteen. Eerst met appelazijn om bacteriën te doden, daarna met lauwwarm water en milde handzeep. Vervolgens goed afspoelen met veel water, uitknijpen en aan de lucht laten drogen.

De meeste sleeves kun je ook in de wasmachine (maar niet in de droger!) wassen. Voeg hier wat PH neutrale wasmiddel aan toe, knijp ze daarna uit en hang ze ergens te drogen.

Ik was die van mij 1 x per 2 weken, in de zomer en op dagen waarop ik als een paard heb gezweet meestal 1 x per week.

Ervaringsdeskundige bij MuscleMeister

Jordy is 33 jaar en viel jaren geleden ruim 40 kilo af. Hij ontdekte een nieuwe passie: de gym en specifiek krachttraining. Heeft tientallen fitness accessoires en producten versleten. Experimenteert met voeding en supplementen. Zijn ervaringen, kennis en reviews deelt hij hier op MuscleMeister.

Plaats een reactie