C4 Pre-Workout review: Hoe goed is ‘ie eigenlijk?

20 Minuten leestijd

De C4 Original pre-workout van het Amerikaanse bedrijf Cellucor is de meest verkochte pre-workout ter wereld. Is die hype terecht? Je leest het hier in mijn Cellucor C4 Pre-Workout review.

Ik heb de C4 nu ruim een maand in gebruik en heb hem daardoor goed kunnen testen en vergelijken met andere populaire pre-workouts. Denk aan producten van Clean Nutrition, XXL Nutrition en Body&Fit. Hoe hij zich daar tot verhoud en wat mijn ervaringen zijn met de C4 lees je hieronder. Laten we starten :-).

Logo van het bedrijf Cellucor

Geen zin of tijd om het hele artikel te lezen? Je kunt naar de conclusie van deze C4 pre-workout review springen.

Pre-Workout in een notendop: wat is het en wat heb je er aan?

Een pre-workout is een supplement dat je vlak voor het sporten inneemt. Het doel ervan is dat je je energieker voelt, je meer kracht en focus hebt en dat je wat langer op hoge intensiteit kunt blijven sporten. Het bestandsdeel met het meeste effect in pre-workout is cafeïne.

1 Open en 1 gesloten pot De Beuker V3 pre workout
Beuker V3 Pre-Workout van Clean Nutrition

Pre-workout wordt bijna altijd verkocht in poedervorm. Je mixt het met water of een andere drank naar keuze. Voor diegene die om wat voor reden dan ook niet tegen de poedervorm kunnen bestaan er ook pre-workout capsules en ‘gummies’.

Nee, in pre-workout gummies zijn geen andere stimulerende stoffen verwerkt ;-).

Meer weten? Check dan mijn uitgebreide artikel over de voordelen en nadelen van pre-workout.

Wie en wat is Cellucor (C4)?

Cellucor bestaat sinds 2002 en is een groot Amerikaans bedrijf welke allerlei sport artikelen verkoopt. Dat aanbod loopt uiteen van energiedranken tot voedingsartikelen en kleding.

Door wie Cellucor begin jaren 2000 werd opgericht is bijzonder genoeg niet terug te vinden op het internet. Op dit moment is Cellucor eigendom van moederbedrijf Nutrabolt welke in Texas (Austin) is gevestigd.

Teamfoto van Cellucor Nutrabolt
Team foto van Nutrabolt (Cellucor)

Zelf claimt het bedrijf op haar eigen website dat ze wereldwijd de nummer 1 zijn op het gebied van pre-workout supplementen. Daar vermelden ze bij dat ze inmiddels vele miljarden doseringen pre-workout verkocht hebben.

Wel typisch Amerikaans om het aantal doseringen en niet potten te vermelden. Dat getal is met 30 tot 60 doseringen per pot natuurlijk een stuk groter :-).

Oude voorraad?

Dan iets wat mij op is gevallen tijdens het schrijven van deze review. In oktober 2022 introduceerde fabrikant Cellucor een nieuwe ‘look and feel‘ voor zo’n beetje alle producten. Het chroom verdween van de C4 verpakking en er kwam een totaal geel-zwarte combinatie voor terug.

Dat nieuwe uiterlijk is (nog) niet terug te zien in het aanbod van Nederlandse webshops. Het lijkt er daardoor op dat ze in Nederland nog niet door de voorraad met het oude etiket heen zijn.

De nieuwe look and feel van Cellucor producten vergeleken met het aanbod in Nederlandse webshops
Links nieuwe look and feel, rechts het Nederlandse Google Shopping aanbod (okt 2023)

Dat hoeft niet direct een probleem te zijn. Wel is het zo dat veel mensen niet weten dat pre-workout wel degelijk kan bederven.

Gelukkig mogen Nederlandse webshops geen producten verkopen waarvan de ‘te gebruiken tot‘ datum is verlopen. Het kan wel zo zijn dat jouw potje C4 een minder lange houdbaarheidstijd heeft dan je gewend bent: check dit dus even.

Mijn uitgebreide review van de C4 Pre-Workout

Tijd voor mijn uitgebreide review en beoordeling van de populaire Cellucor C4 Pre-Workout :-).

Het product Cellucor C4 Pre-Workout bestaat sinds 2011 en is de bestverkochte pre-workout in de Verenigde Staten. Neem je een kijkje op Amazon dan zie je dat er maar liefst 25614 beoordelingen door kopers zijn achtergelaten. Een bizar aantal.

Ook in Nederland worden de ‘Original’ pre-workout en andere pre-workout supplementen van Cellucor veel verkocht. Waar heeft de C4 zijn populariteit aan te danken? Is hij wel zo goed?

Cellucor C4 in de webshop van Amazon
Out of stock: geen verrassing voor de #1 verkopende pre-workout in de VS

Ook ik vroeg me dit af en heb daarom de C4 in huis gehaald. Ik heb de C4 meerdere keren per week gebruikt over een periode van 4 weken.

Om het totaalplaatje goed te kunnen beoordelen vergelijk ik hem in mijn review op verschillende momenten met 2 pre-workouts die ik regelmatig gebruik en altijd wel een potje van heb staan. Laten we in de eigenschappen van de C4 duiken.

Hoeveelheid ‘pre’ in de pot

Waar de meeste pre-workout supplementen alleen verkrijgbaar zijn in potten van 300 gram of samples van 100 gram slaat Cellucor een iets andere weg in.

Je hebt namelijk de keuze tussen een 198 gram pot met 30 doseringen en een 396 gram pot met 60 doseringen. Meer waar voor je geld bij C4 dus. De meeste fabrikanten kiezen standaard voor 300 gram potten die zo’n beetje allemaal 30 doseringen bevatten.

1 Pot Cellucor C4 van 30 doseringen en 1 pot van 60 doseringen
Verkrijgbaar in 30 en 60 doseringen

Omdat ik mijn overbuurvrouw ook graag mee laat genieten van een ‘scoopie’ ben ik natuurlijk voor de big daddy gegaan: de 60 doseringen pot met een gewicht van 396 gram schoon aan de haak.

Op dit moment betaal je in de webshop van Body&Fit voor zo’n pot C4 Original €34,90. Omgerekend betaal je dan €0,58 per dosering/training. Dat is een pak goedkoper dan andere bekende pre-workouts. Daar kom ik onder het kopje ‘prijs’ verderop in deze review op terug met een vergelijkingstabel.

De smaak (en verkrijgbare smaken)

Voor deze C4 Pre-Workout review heb ik de smaak ‘Watermelon’ getest.

1 Pot Cellucor C4 pre workout in de smaak watermelon
Mijn keuze voor deze review: de watermelon smaak

Heb je last van keuzestress dan kun je misschien beter voor een pre-workout van een ander merk gaan :-). De lijst met beschikbare smaken is namelijk erg groot. Dit zijn alle verkrijgbare C4 smaken:

 • Cherry Limeade
 • Fruit Punch
 • Green Apple
 • Icy Blue Raspberry
 • Orange
 • Pink Lemonade
 • Strawberry Margarita
 • Watermelon
 • Cosmic Rainbow
 • Frozen Bombsicle
 • Fruit Punch
 • Green Apple
 • Pink Lemonade
 • Sour Batch Bros

Niet zeker welke smaak je als eerste wilt proberen? Smaken verschillen nu eenmaal en dat blijkt ook wel uit de beoordelingen van enkele grote internationale blogs. Om er 2 te quoten:

While Pink Lemonade and Sour Batch Bros are very delicious, crowning Icy Blue Razz as the best C4 pre-workout flavor wasn’t too hard.
Garagegympro.com

Last but not least – the best flavour of C4 pre-workout goes to Icy Blue Razz. Blue raspberry is the bizarre blue flavour combination that has been streaking tongues blue since childhood days.
Powersupps.com.au

Zo te lezen had ik voor de Icy Blue Razz moeten gaan :-). De volgende pot wordt voor mij dus de Icy Blue Razz smaak.

Smaakt de watermelon wel naar watermelon?

Ik heb voor mijn C4 review de smaak watermelon in huis gehaald omdat dit op Amazon.com 1 van de best beoordeelde smaken is (4.6 van de 5 sterren) en omdat de watermeloen smaak mij bij andere pre-workout supplementen goed bevallen is.

De watermelon smaak is soepel, fris en smaakt naar.. je verwacht het niet: watermeloen :-). Fijn dat ze bij Cellucor niet zover zijn gegaan om ook de pitten van de watermeloen toe te voegen.

Watermeloen verpakking van de Cellucor C4 pre workout
Cellucor C4 Watermelon

Ik ervaar geen nasmaak. Tijdens het testen heb ik bij 1 dosering altijd zo’n 250 ml water toegevoegd. Met 150 tot 200 ml zoals de verpakking adviseert vind ik hem te sterk smaken.

Met te sterk bedoel ik dat er bij weinig water een soort chemische nasmaak in mijn mond blijft hangen. Bij 250ml water of meer heb ik daar geen last van. Tip: hij is extra lekker met een paar ijsblokjes in je beker.

Oplosbaarheid

De C4 lost in mijn beker prima op. Er blijven geen klontjes aanwezig en ik voel of proef geen korrels bij het drinken ervan. Dat laatste wil bijvoorbeeld bij creatine nog wel eens gebeuren.

Ook in de pot zelf blijft het droog en vrij van klonten. Tenzij je met drijfnatte klauwen je scoop eruit gaat vissen moet dat bij jou ook wel goed komen :-).

Energie en focus

Ik had om eerlijk te zijn niet hele hoge verwachtingen van de Cellucor C4. Natuurlijk wordt hij ontzettend veel verkocht en zijn de online beoordelingen hoog.

Toch werd ik niet heel enthousiast van het etiket met de daarop vermelde ingrediënten en doseringen. C4 Claimt op de pot ‘explosive‘ te zijn, echter heeft het onder alle pre-workouts 1 van de laagste cafeine gehaltes.

Het woord explosive op het etiket van Cellucor C4
Explosive is hij zeker niet

Mijn onderbuikgevoelens matchte gelukkig niet helemaal met de daadwerkelijke ervaring. De C4 geeft mij een merkbare boost in niet alleen energie maar ook mentale focus. Die boost in energie is echter lang niet zo groot als bij mijn favoriete pre-workout: de Blast! van XXL Nutrition.

Da’s niet zo heel gek gezien de Blast pre-workout letterlijk de dubbele hoeveelheid cafeine per scoop bevat.

Pomp

Op het gebied van het krijgen van een smerige pomp valt de C4 mij tegen. Wanneer ik het vergelijk met andere pre-workouts zoals bijvoorbeeld de Beuker V3 en de pre-workout van Body&Fit is het met de C4 een stuk lastiger om een goede pomp in mijn spieren te krijgen.

Hij is wel aanwezig, maar lang niet zo duidelijk als bij andere pre-workouts. Wanneer ik 2 scoops van de C4 neem is het verschil minder duidelijk maar nog steeds aanwezig. Ik beoordeel de C4 in deze review echter zoals ik andere pre-workouts ook beoordeel: op basis van 1 scoop (oftewel 1 dosering).

Een schietende beer die op een haai staat
Ja zoiets denk ik ja

In de pre-workout van C4 is geen L-Citrulline aanwezig. Een ingrediënt die je bij andere pre’s vaak terug ziet komen voor het o.a. verwijden van de bloedvaten. Dit effect is onderdeel van wat een voelbare pomp veroorzaakt.

Wel is er gebruik gemaakt van Arginine, welke een vergelijkbaar effect zou moeten hebben. Toch lijkt dat minder goed te werken. Ik heb daar een aantal uitgebreide artikelen over gelezen en mijn ervaringen lijken overeen te komen met bijvoorbeeld de bevindingen in dit artikel van fitsociety.nl.

De effecten van C4 na mijn training

Na het trainen ervaar ik geen crash of vreemde bijwerkingen van de Cellucor C4. De kwaliteit van de ingrediënten is goed en de formule (samenstelling) is niet sterk genoeg om voor een echte crash te zorgen.

Hoe zit het met de samenstelling (Cellucor C4 ingrediënten)?

Cellucor is transparant wanneer het over de samenstelling van de C4 gaat. Er worden geen verzameltermen zoals ‘proprietary blend‘ gebruikt om de aanwezigheid en hoeveelheid van stoffen te verbergen.

De belangrijkste ingrediënten en hun dosering

Onderstaande lijst zijn wat mij betreft de belangrijkste ingrediënten van de Cellucor C4. Ik vermeld bij ieder ingrediënt wat ik van de aanwezigheid en de hoeveelheid (dosering) in de samenstelling vind.

Cafeïne (150mg)

Je kunt er over discussiëren, maar voor mij is cafeine toch echt het belangrijkste onderdeel van een pre-workout product. Met belangrijkst bedoel ik dat het de meeste invloed en meest merkbare effect heeft.

Het geeft je tijdelijk meer energie, focus en kan een positieve invloed hebben op je kracht en uithoudingsvermogen. Wanneer je niets voelt van een pre-workout kan dit daardoor te maken hebben met de (on)gevoeligheid van je lichaam voor cafeïne.

Met 150mg per dosering zit de Cellucor C4 wat cafeïne betreft echt aan de onderkant van de markt. De dosering vind ik wel goed wanneer je nog nooit eerder pre-workout hebt gebruikt (beginners dus) en voor mensen die af en toe een pre-workout gebruiken. Hij komt voor ervaren sporters die bekend zijn met pre-workout wat mij betreft kracht tekort.

Beta-Alanine (1600mg)

Beta-Alanine kan helpen het uithoudingsvermogen van je spieren te vergroten. Oftewel: je spieren kunnen net iets langer doorgaan waardoor je bijvoorbeeld nog wat extra meters kunt sprinten of er een extra deadlift herhaling uit kunt persen.

De ideale dosering van beta-alanine is echter 3.2 gram per dag. Dat betekent dat je van de C4 2 doseringen (scoops) per dag zou moeten innemen om aan die hoeveelheid beta-alanine te komen.

Daarnaast moet beta-alanine net zoals creatine ‘opgebouwd’ worden in het lichaam. Wat beta-alanine namelijk doet is de voorraad van carnosine in je lichaam vergroten. Ik vind het slimmer om beta-alanine niet uit je pre-workout te halen maar dit iedere dag als los supplement in te nemen.

Creatine Monohydraat (1500mg)

Creatine is wellicht het meest gebruikte en onderzochte sport supplement ter wereld. Het kan spierkracht vergroten, herstel helpen versnellen en spiergroei stimuleren. Aldus deze review van meerdere creatine onderzoeken.

Ook creatine moet opgebouwd worden in je lichaam en daarom is het slimmer creatine als los supplement in te nemen.

Onderzoekers raden een dagelijkse dosering tussen de 3 tot 5 gram aan. Ook de dosering van creatine in de Cellucor C4 is met 1500mg per dosering dus ondermaats en lang niet genoeg om die hoeveelheid te bereiken.

Arginine (1000mg)

Arginine wordt voornamelijk toegevoegd aan pre-workout supplementen om je bloedvaten te verwijderen. Dit draagt dus bij aan de ‘pomp’ die je tijdens je training ervaart.

Veel gebruikers en experts zijn echter van mening dat L-Citrulline dat veel beter kan dan Arginine. Dat is direct de reden dat de meeste fabrikanten voor L-Citrulline kiezen, zoals je ook in onderstaande vergelijkingstabel kunt zien.

Onder het kopje pomp in deze review vermeld ik al dat in vergelijking met andere door mij geteste pre-workouts de C4 weinig pomp geeft.

De gemiddelde dagelijks aanbevolen dosering van arginine zit ergens tussen de 6 tot 30 gram. Met 1 scoop C4 zit je daar ook hier weer ver onder (namelijk 1 gram).

Belangrijkste ingrediënten vergelijken met andere pre-workouts

Pre-WorkoutCafeineBeta-AlanineCreatineL-Citrulline
Cellucor C4 Original150mg1600mg1500mg0mg
Clean Nutrition Beuker V3170mg0mg0mg4000mg
XXL Nutrition Blast!300mg2000mg0mg1000mg
Ingrediënten per dosering

Heb ik bijwerkingen ervaren?

De enige bijwerking die de C4 mij gaf waren de bekende tintelingen van het stofje beta-alanine. Deze houden bij mij een kwartier tot een half uur aan.

Dit effect heet paresthesie en is niet schadelijk voor je lichaam.

Beta-Alanine kan bij sommige mensen meer bijwerkingen geven. Je leest daar meer over in mijn artikel over de mogelijke bijwerkingen van beta-alanine.

Enkele gebruikersreviews

De Cellucor C4 Original pre-workout heeft een gemiddelde score van 4,5 uit 5 onder 892+ gebruikersreviews op bodyandfit.com. Op xxlnutrition.com gaat het om een gemiddelde score van 4 uit 5 onder 192+ gebruikersreviews.

Prijs

De prijs van de Cellucor C4 Original is wat mij betreft zeer competitief. Hieronder heb ik een vergelijkingstabel gemaakt waarbij ik de C4 op basis van onderstaande punten met een aantal bekende pre-workout supplementen vergelijk:

 • Prijs
 • Inhoud pot
 • Aantal doseringen
 • Prijs per dosering (training)
 • Cafeïnegehalte per dosering
Prijs per dosering van 3 bekende pre-workouts
Prijs per dosering vergeleken met 2 andere bekende pre-workouts

Wat direct opvalt is dat je bij de C4 in vergelijking met de Beuker V3 van Clean Nutrition en de pre van Rich Piana letterlijk de helft (!) per training betaald. Daar staat tegenover dat de C4 per scoop het laagste cafeine gehalte heeft.

Pre-WorkoutPrijsInhoudAantal doseringenPrijs per doseringCafeïne
Cellucor C4 Original€ 34,90396gr60€0,58150mg
De Beuker Xtreme Workout V3€ 36,70300gr30€ 1,22170mg
XXL Nutrition Blast! Pre-Workout€ 26,99300gr30€ 0,89300mg
5% Nutrition Rich Piana Pre-Workout€ 36,90375gr30€ 1,23400mg
ABE Ultimate Pre-Workout€ 25,90315gr30€ 0,86200mg
Body&Fit Ripped Pre-Workout€ 23,04225gr30€ 0,76200mg

Gebruik je al wat langer pre-workout en/of ben je een grote gast of dame dan volstaat 1 scoop mogelijk niet waardoor de prijs per training bij anderhalve scoop of 2 scoops natuurlijk snel oploopt.

Wat zijn de reviewscores bij de bekende webshops?

Vertrouw niet alleen mij op mijn blauwe ogen maar kijk ook naar de reviews van andere platformen en specifiek naar die van kopers die jou voor zijn gegaan.

Dit is iets dat ik zelf ook altijd doe. Reviews van gebruikers zijn wat mij betreft het meest waardevol.

Ze hebben namelijk geen belang bij het schrijven van een review en doen dat vaak puur vanuit tevredenheid of natuurlijk ontevredenheid.

Op het moment van schrijven zien de gemiddelde scores van de Cellucor C4 Original op 4 bekende webshops er zo uit:

 • Bol: 12 reviews, score 4,4/5
 • Body Supplies: 61 reviews, score 9/10
 • Body&Fit: 892 (!) reviews, score 4,5/5
 • XXL Nutrition: 192 reviews, score 4,5/5

Conclusie van mijn review

Het is niet gek dat de Cellucor C4 Original wereldwijd zoveel verkocht wordt: hij is goed gebalanceerd, lost goed op, smaakt lekker en geeft voldoende energie.

Daar komt bij dat het een betaalbare pre-workout is. Per dosering is het zelfs 1 van de goedkoopst verkrijgbare pre-workout supplementen in Nederland.

Om die redenen vind ik de Cellucor C4 Original een goede pre-workout voor beginners en mensen die voor het eerst een pre-workout willen proberen.

Voor sportschool veteranen komt de inhoud van de dosering niet helemaal goed uit. Het cafeine gehalte is laag en de hoeveel beta-alanine is volgens de ‘literatuur’ onvoldoende. Je moet daardoor 2 doseringen innemen waardoor het grote prijsvoordeel verdwijnt. Ook de hoeveelheid creatine in 1 dosering is onvoldoende.

Cellucor C4 Original

8.1 out of 10
€36.7
Uitvergrote pot Cellucor C4

De Cellucor C4 Original is een toegankelijke pre-workout met een zeer scherp prijskaartje. Hij smaakt prima en geeft een goede dosis energie, maar is qua samenstelling lang niet zo krachtig als andere pre-workout supplementen. Een prima keuze voor beginners en lezers die af en toe een pre-workout willen gebruiken.

Oplosbaarheid
9 out of 10
Lost makkelijk op zonder klontjes of voelbare pre-workout korrels.
Smaak
7.5 out of 10
De Watermelon smaak is zacht en soepel maar kan zonder onvoldoende water erg heftig zijn.
Effectiviteit
7 out of 10
Geeft mij ondanks zijn lage cafeine gehalte een goede boost in energie en focus.
Prijs
9 out of 10
Op prijs kan de Cellucor C4 wat mij betreft niet verslagen worden. 1 Van de goedkoopste pre-workout supplementen.

Voordelen

60 cent per training

Lekkere smaken

Goede dosis energie

Kwaliteit samenstelling

Perfect voor beginners

Nadelen

Onvoldoende beta-alanine

Onvoldoende creatine

Niet heel krachtig


Voor wie vind ik de C4 geen goede koop?

Er zijn een aantal type sporters voor wie ik de C4 minder geschikt vind. Ik zal mijn mening onderbouwen zodat jullie niet massaal boze reacties achter gaan laten :-).

Voor wie ik de Cellucor C4 Original minder geschikt vind:

 • Ervaren scoopers: ben je al gewend aan pre-workout dan volstaat 150 mg cafeine per dosering waarschijnlijk niet voor je. Op het moment dat je op gaat schroeven naar 2 scoops zijn er betaalbaardere alternatieven die wat mij betreft net zo goed (zo niet beter) zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Blast pre-workout van het Brabantse XXL Nutrition.
 • Lezers die niet tegen jeuk en tintelingen kunnen: In de C4 is beta-alanine verwerkt. Van deze stof is algemeen bekend dat je huid er van kan gaan tintelen en jeuken. Een pre-workout zonder beta-alanine is dan een beter alternatief. Denk dan aan bijvoorbeeld de Xtreme Workout V3 van Clean Nutrition.

Voor wie vind ik de C4 wel geschikt?

Zoals ik eerder schreef in deze review vind ik de Cellucor C4 een toegankelijke pre-workout. Het maakt niet uit of je een rondje gaat hardlopen, met vrienden padel gaat spelen of gewichten gaat pompen in de sportschool.

De samenstelling is niet heftig waardoor je er bij het eerste gebruik niet door verrast kan worden.

Voor wie ik de Cellucor C4 Original geschikt vind:

 • Beginners: de C4 is niet heel krachtig en is gebalanceerd. Daardoor perfect te gebruiken voor beginners en mensen die af en toe een pre-workout willen gebruiken.
 • Wanneer je een lage cafeïne tolerantie hebt: in vergelijking met concurrenten bevat de C4 weinig cafeine per dosering. Wil je wel genieten van de smaak en de voordelen van de andere ingrediënten dan is de C4 mogelijk een goede pre-workout voor je.
 • Pre-workout kopers met een budget: heel simpel: de C4 is per dosering 1 van de goedkoopst verkrijgbare pre-workout supplementen.

Heb je nog nooit pre-workout gebruikt en weet je niet welke je moet kiezen? Bekijk mijn 5 pre-workout aanraders voor beginners.

Hier kun je het beste een potje C4 kopen

Ik snap dat je jouw eigen pot Cellucor C4 Original het liefst voor een zo scherp mogelijke prijs scoort. En hoewel de prijzen dagelijks fluctueren bleek over een periode van 4 weken Body&Fit steevast de C4 voor de laagste prijs aan te kunnen bieden.

Een pot C4 Cellucor met 4 voordelen in tekst geschreven

Dat Body&Fit een grote speler op de markt is en producten in grote hoeveelheden af kan nemen zal hier ongetwijfeld mee te maken hebben. Grote webshops hebben een sterke onderhandelingspositie.

Vragen over Cellucor en de C4 pre-workout

Welke Cellucor C4 smaak is het beste?

Er zijn meer dan 10 smaken van de C4 verkrijgbaar. Ik hoop dat je het me vergeeft dat ik ze niet allemaal heb kunnen testen. De Watermelon en Cherry Limeade smaken zijn wat mij betreft heerlijk.

Is de C4 pre-workout vegan?

De C4 Original pre-workout van Cellucor is 100% vegan. Het bevat geen dierlijke ingrediënten, er zijn geen dierlijke hulpstoffen gebruikt en het product is niet op dieren getest.

Hoe sterk is de C4 pre-workout van Cellucor?

Helemaal niet zo sterk! 1 Dosering bevat 150 mg cafeïne. Dat is te vergelijken met ongeveer 2 koppen koffie. De meeste pre-workouts bevatten tussen de 200 mg tot 300 mg cafeïne.

Ervaringsdeskundige bij MuscleMeister

Jordy is 33 jaar en viel jaren geleden ruim 40 kilo af. Hij ontdekte een nieuwe passie: de gym en specifiek krachttraining. Heeft tientallen fitness accessoires en producten versleten. Experimenteert met voeding en supplementen. Zijn ervaringen, kennis en reviews deelt hij hier op MuscleMeister.

Plaats een reactie