Reeva Wrist Wraps review: een stabiele keuze?

9 Minuten leestijd

De Wrist Wraps van Reeva zijn bedoeld om je polsen te ondersteunen, stabiliseren en beschermen. Heb je net zoals ik te maken met zwakke(re) polsen? Dan kunnen ze mogelijk een goede toevoeging aan je sporttas zijn.

Ik heb de Reeva Wrist Wraps nu ruim 2 maanden in gebruik. In deze Reeva Wrist Wraps review deel ik mijn ervaringen met je en vertel ik je aan het einde of ze jouw zuurverdiende munten waard zijn.

Geen zin of tijd om de hele review te lezen? Spring naar mijn conclusie toe.

Materiaalgebruik

Voor de productie van de wrist wraps heeft het Nederlandse Reeva gekozen voor … duurzaam elastisch materiaal? Dit moet er voor zorgen dat de wraps niet gaan rafelen en hun vorm behouden.

Welke materiaalsoort het exact om gaat wordt op de productpagina van de Reeva Wrist Wraps niet vermeld waardoor ik vermoed dat het om een combinatie van meerdere materiaalsoorten gaat.

Mijn set Reeva wrist wraps op mijn bureau
Het logo met klittenband sluiting is voorzien van een wat harder kunststof. Zit niet in de weg en je voelt er niets van.

Wat er sowieso in verwerkt zit is elastaan. Dat is een synthetisch rubber en staat vooral bekend om zijn elasticiteit. Het behoud z’n vorm, is duurzaam, comfortabel en weegt weinig. Elastaan wordt ook nog wel eens Spandex of Lycra genoemd.

Aan de buitenkant is een kunststof rand aangebracht. Volgens Reeva zelf blijven de wraps daardoor beter op hun plek zitten. Kleine disclaimer: mijn onderarmen zijn voorzien van haar – dit zal ongetwijfeld een voordelig effect op het niet schuiven van de wraps hebben.

Kwaliteit van afwerking

Zoals bij alle Reeva producten die ik in mijn handen heb gehad zit het met de afwerking snor. Mooie stikkingen die recht lopen, geen losse naden of harde randjes – ik vind helemaal mooi.

Close up van de afwerking van de Reeva wrist wraps
Close up van de afwerking van de Reeva wrist wraps

Waar Reeva zijn producten precies laat fabriceren is niet te vinden, echter is aan de producten zeer zeker de nodige ervaring te zien.

Doordat de naam al een tijdje bestaat en meegaat kun je er bij de meeste producten van het merk wel vanuit gaan dat je niet de allereerste versie in je handen hebt. Hier zijn meerdere concepten en versies aan vooraf gegaan.

Specificaties

Wat droge specs van de Reeva Wrist Wraps:

  • Lengte: 35 cm
  • Breedte: 7,6 cm
  • Met duim loop voor extra zekerheid
  • Kleuren: zwart, blauw, roe, goud, grijs, licht blauw, rood en groen

Comfort

Net zoals de lifting straps van het Reeva zitten ook de wrist wraps gewoon lekker. Daar hoeft geen ellenlang verhaal bij, lekker zitten is lekker zitten. De stof is dik en zacht en het comfort daardoor goed.

Set Reeva wrist wraps die op een zwarte fitnessbank liggen

Het maakt daarbij niet uit hoe strak of los je ze draagt, het comfort blijft. Geen geneuzel met irritatie of harde randjes die in je huid drukken. Ook geen harde stikkingen die in de weg zitten.

Stevigheid en sluiting

Niets dan lof over de mate van stevigheid en de sluiting die daarbij hoort. Van standje wizards sleeve (of knakworst in een lege hal) tot een maximaal aangetrokken tiewrap: het kan beide.

Je verwacht niet van een klittenband sluiting dat de sluiting erg strak kan zitten. Dat kan ‘ie bij de wrist wraps van Reeva zeer zeker wel en dat zal ongetwijfeld te maken hebben met het om je pols heen draaien.

Binnenkant met de klittenband sluiting van de Reeva wrist wrap
Binnenzijde (achterkant) van de wrist wrap met de klittenband sluiting

Sluiting is makkelijk met 1 hand te bedienen. Door hem los te halen en er als een oma die een postzegel plakt weer op te plakken geef je de aderen rond je pols en hand wat ademruimte tussen je sets in. Ga je voor standje maximaal dan trek je wrap zo strak mogelijk aan en sluit je de klittenband sluiting.

Deze is dermate stevig af te sluiten dat je de bloedtoevoer van en naar je handen direct geblokkeerd voelt worden. Tenzij je ze op je nachtkastje bewaard verwacht ik niet dat je zoveel stevigheid nodig zult hebben.

Hoe dan ook: aan stevigheid (strakheid) geen gebrek. Sluiting werkt als een zonnetje en is eenvoudig te bedienen. Schuiven doet de wrist wrap niet, al heb je voor extra zekerheid de duim loop waar je je duim doorheen kunt steken.

Mate van ondersteuning

Ik wist niet helemaal hoeveel ondersteuning ik van de wrist wraps kon verwachten en ben hierdoor aangenaam verrast. Ze bieden stabiliteit doordat mijn pols minder ver naar voren en achteren kan buigen.

Hij blijft daardoor vooral in dezelfde lijn met mijn onderarm. Het voelt daarbij alsof de omliggende spieren en pezen geholpen worden.

Close up van Reeva wrist wrap om mijn pols heen
Kans op verrekken van je pols wordt aanzienlijk verminderd door de wrist wrap

Ik ben ze vooral gaan dragen voor het bankdrukken, waar bij gewichten van boven de 80 kg mijn polsen (en dan met name mijn rechter pols) nog wel eens wil gaan zeuren om uiteindelijk na een aantal herhalingen pijn te gaan doen.

Dat ongemak en die pijn zorgde ervoor dat ik:

  • Mijn herhalingen minder goed uit kon voeren. Ik ging versnellen om eerder klaar te zijn of probeerde de halterstang anders vast te pakken om van de pijn af te zijn.
  • Ik minder gewicht aan de stang kon knopen en met minder vertrouwen mijn set in ging. Dit zorgde voor slechtere resultaten en zorgde ervoor dat ik geen vooruitgang meer boekte.

Wrist wraps zijn een tijdelijk hulpmiddel. Heb je last van zwakke polsen dan doe je er verstandig aan deze te verstevigen. Dat is relatief eenvoudig te doen met oefeningen die je polsen versterken.

Een combinatie van zwakke polsen van nature, een kantoorbaan en waarschijnlijk heeft het breken van beide polsen tijdens mijn jeugdige jaren ook niet veel goeds gedaan.

Enkele maanden geleden ben ik begonnen met het trainen van mijn polsen en versterken van mijn onderarmen. Samen met wrist wraps ben ik nu zo goed als pijnvrij bij het bankdrukken.

Slijtvastheid (levensduur)

Over de slijtvastheid en de daarbij horende levensverwachting van dit kekke setje wraps kan ik je nog niet zo heel (heul) veel vertellen.

Na 2 maanden is er op wat vreemde vlekken na niets van slijtage te merken. Geen scheuren, losse stikkingen of andere loshangende onderdelen.

Ook de klittenband sluiting doet nog net zo goed zijn werk en ik ontzie de wraps niet. Ik maak regelmatig gebruik van liquid chalk voor extra grip, zweet als een zwanger paard in Mexico en slobber mijn pre-workout als een Rottweiler naar binnen.

De review zal 6 maanden na publicatie (dus ergens in augustus en niet achterin mei) geüpdatet worden zodat ik wat meer kan vertellen over levensduur.

Als ik de gebruikersreviews online check zie ik enkele meldingen van mensen die het duim lipje kapot hebben weten te trekken en ook een enkel individu die het gestikte logo los heeft weten te krijgen. Over het algemeen geen meldingen van vreemde slijtage en/of afwerking.

Hoe dan ook: ga er net zoals bij lifting straps niet vanuit dat je set wrist wraps het eeuwige leven hebben. Ik ben vrij blij wanneer accessoires die intensief gebruikt worden zoals wraps, straps en de sleeves van Reeva bij mij 1 tot 2 jaar mee gaan. Voor 2 tientjes vind ik dat een meer dan prima levensduur.

Wat hebben andere kopers te melden?

Geen stress, geen paniek. Je hoeft niet alleen mij op mijn scheelblauwe ogen te geloven. Andere kopers lijken aan de online reviews te zien net zo tevreden over de Reeva wrist wraps.

Op Bol.com hebben de wraps 74 beoordelingen ontvangen met een gemiddelde score van 4,5 uit maximaal 5 sterren. Dit is wat onze Jan Fischerman er op Bol.com over te zeggen heeft:

Gebruikersreview van de Reeva wrist wraps op Bol.com
Lekker positief onze Jan

De gebruikersreviews binnen de webshop van Reeva zelf zijn over het algemeen ook positief te noemen. Onder 168+ gebruikersreviews is de gemiddelde beoordeling daar een 4.8 van de 5. Dit is wat een zekere Sascha H. er over zegt:

Gebruikersreview van de Reeva wrist wraps in de webshop van Reeva
Very much beautiful review

Prijs en concurrentie

Reeva zet zichzelf al jarenlang als premium fitness merk in de markt. Daar hoort over het algemeen ook een premium prijskaartje bij – iets waar ik het al eerder over heb gehad in mijn review van de Reeva lifting belt.

Zet je de prijs van de Reeva wrist wraps af tegen die van enkele concurrenten dan is het verschil echter niet groot te noemen. Daar komt bij dat de concurrenten in onderstaand overzichtstabel niet allemaal als premium merken bekend staan.

ProductPrijs (02/06/2024)
Reeva Wrist Wraps 19.95
ZEUZ Wrist Wraps€ 13.95
Gorilla Wear Wrist Wraps Pro€ 23.95
Thor Athletics Wrist Wraps€ 18.95
Barbelts Wrist Wraps€ 19.99
Prijsvergelijking Reeva Wrist Wraps met concurrentie

Als prijs een belangrijke factor is in jouw beslissing dan kun je in dit geval met een gerust hart voor die van Reeva kiezen. Houd er rekening mee dat ik de wraps van bovenstaande concurrenten niet heb getest.

Over het onderlinge kwaliteitsverschil kan ik je dus niets vertellen. Deze review richt zich specifiek op de Reeva wrist wraps. Genoeg geblaat: tijd voor hetgeen je hiervoor kwam. Mijn eindconclusie, oftewel de TLDR van deze review :-). Zijn de wraps van Reeva jouw zuurverdiende munten waard?

Mijn (eind)conclusie

Dan voor de eindconclusie van mijn Reeva Wrist Wraps review.

Heb je zwakke(re) polsen en/of pijntjes bij dips, push-ups of het bankdrukken? Doe dan 2 dingen: voer oefeningen uit om je pols te versterken en investeer in een goed setje wrist wraps – deze van Reeva bijvoorbeeld. Voor de prijs een absolute no brainer.

Reeva Wrist Wraps

8.7 out of 10
€19.95
Mijn set Reeva wrist wraps in de kleur zwart

De Reeva wrist wraps zijn wat betreft prijs-kwaliteit als je het mij vraagt een no brainer. Een kleine investering in een kwetsbaar deel van je lichaam: je polsen. Ik vind ze heerlijk zitten, ze zijn makkelijk te verstellen en bieden veel ondersteuning en stabiliteit aan mijn polsen. Aanrader.

Materiaal
9 out of 10
Zoals je van een fabrikant als Reeva mag verwachten zit het met kwaliteit van materiaal en afwerking wel snor. Niets op aan te merken.
Comfort
9.5 out of 10
Extreem comfortabel. Ook op de meest strakke stand geen enkel irritatie of pijntje.
Verstelbaarheid
8.5 out of 10
Eenvoudig te verstellen door klittenband sluiting los te maken en wrap harder aan te trekken. Prima met 1 hand te bedienen.
Ondersteuning
9.5 out of 10
Veel ondersteuning en stabiliteit aan mijn polsen: kunnen niet meer naar voren en naar achteren flexen en blijven in lijn met mijn onderarmen.
Levensduur
8 out of 10
Na 2 maanden geen tekenen van slijtage te zien. Klittenband sluiting ondanks gebruik liquid chalk en opname zweet nog net zo effectief als op de eerste dag van gebruik.
Prijs
7.5 out of 10
Klein bedrag voor de mate van ondersteuning die de wraps leveren. Prijs is vergelijkbaar met de concurrentie.

Voordelen

Erg comfortabel

Met 1 hand te verstellen

Eenvoudig strakker of losser

Stabiliteit en ondersteuning

Prijs-kwaliteit

Nadelen

Slijtvastheid sluiting op lange termijn nog onzeker

Ervaringsdeskundige bij MuscleMeister

Jordy is 33 jaar en viel jaren geleden ruim 40 kilo af. Hij ontdekte een nieuwe passie: de gym en specifiek krachttraining. Heeft tientallen fitness accessoires en producten versleten. Experimenteert met voeding en supplementen. Zijn ervaringen, kennis en reviews deelt hij hier op MuscleMeister.

Plaats een reactie