De Beuker Xtreme Workout V3 Review

20 Minuten leestijd

Na de Xtreme Workout V1 en de Xtreme Workout V2 heeft Joel Beukers nu een nieuwe Pre-Workout geïntroduceerd: De Beuker Xtreme Workout V3. De eerste pre-workout van Clean Nutrition zonder beta-alanine. Is het daardoor nog wel een Beuker? Hoe goed (goud) hij is lees je hier in mijn De Beuker V3 Pre-Workout review.

Joel Beukers als bewegende Pokemonkaart
De OG Beuker

Wie is Clean Nutrition?

Clean Nutrition is het bedrijf van de bekende fitness guru Joel Beukers. Met kreten zoals ‘We gaan voor goud!’, ‘Breek die hele tent af‘ en ‘Gooi die schijven door het dak heen‘ schreeuwt hij jong Nederland naar een fitter en gezonder leven.

Op zijn website schrijft hij: “Mijn taak is om zoveel mogelijk mensen te helpen met het krijgen van een gouden lifestyle.“. Dat motto trekt staat centraal in zijn leven. Niet alleen veel van zijn producten maar ook zijn wagenpark is onmiskenbaar goud.

Joel Beukers in zijn gouden A1GP auto
Automatisch goud

Clean Nutrition is opgericht in 2013 en startte met het eerste product: Xtreme Workout V1. De allereerste pre-workout die het bedrijf op de markt heeft gebracht. Joel Beukers heeft de Xtreme Workout V1 samen met zijn goede vriend Maurice van der Wardt (‘Boom’) ontwikkeld.

Het idee voor het eerste product ontstond op het rugbyveld. Joel en Maurice kennen elkaar vanuit rugby. In 2012 werd Joel voor aanvang van een wedstrijd positief getest op doping omdat hij een pre-workout met doping gebruikt bleek te hebben. Althans: 1 van de stoffen in die pre-workout stond op de dopinglijst. Grote kans dat het in die tijd om een variant van DMAA ging – dat is familie van de partydrug MDMA.

Potten van 300 gram en 100 gram Clean Nutrition Xtreme Workout V1 pre workout
Allereerste product van Clean Nutrition: Xtreme Workout V1

Die positieve doping test was de inspiratie voor een eigen pre-workout product, waarbij het doel was om kwalitatief goede ingrediënten te gebruiken. Legaal voor topsport en met een eerlijk etiket.

Spoel zo’n 10 jaar vooruit en Joel Beukers heeft met het team van Clean Nutrition een imperium opgebouwd. Dagelijks inspireren ze tienduizenden Nederlanders om de gym in te gaan en vooral naar de gym te blijven gaan. Naast supplementen bied Clean Nutrition ook accessoires en online coaching aan. De resultaten van die coaching trajecten liegen er niet om: er zijn op YouTube tal van transformaties te vinden.

De Beuker V3 Review: Mijn ervaring

De review van je wist die een dag zou komen gaan is eindelijk hier: mijn review van de nieuwste pre-workout van Clean Nutrition: de beuker in.

2 Potten Beuker V3 100 gram Pre-Workout
2 Beukers V3 voor maximale beukings

Ik heb de pre-workout nu meerdere keren gebruikt tijdens mijn trainingen en voornamelijk vergeleken met mijn standaard go-to pre-workout: de Blast! pre-workout van het Brabantse bedrijf XXL Nutrition. Wil je weten wat ik daar van vind dan check je mijn Blast! Pre-Workout review.

Ook heb ik de Beuker V3 gebombardeerd tot ‘beste pre-workout voor beginners’ in mijn top 5 beste pre-workouts voor beginners review.

Bezorging

De bezorging van mijn potje Beuker V3 verliep niet zo gladjes. Ik merkte na een aantal dagen dat de Track ’n Trace niet bijzonder veel veranderde en dat PostNL het pakket ‘nog niet aangenomen’ zou hebben. Een mail naar Clean Nutrition leerde snel dat ze het pakket bij PostNL kwijt waren geraakt.

Emailbericht van Clean Nutrition over de status van mijn bestelling
E-mail vanuit Clean Nutrition over mijn bestelling

Hennes van team Clean Nutrition betaalde de verzendkosten direct terug en stelde voor nog 1 dag te wachten op het pakket. Kwam het niet moest ik weer even mailen. Zoals je van PostNL mag verwachten kwam het pakket ook de volgende dag niet opdagen. Clean Nutrition heeft daarop een nieuw pakket verzonden met een extra pot Beuker V3 pre-workout ter compensatie. Hulde!

Verpakking (hoeveelheid)

De Beuker V3 is niet alleen in de ’traditionele’ 300 gram pot te bestellen maar kun je nu ook in potten van 100 gram op je deurmat bezorgd krijgen. Dat ziet er zo uit:

Een gevulde scoop bovenop een pot De Beuker V3 pre-workout
Superschattig

Door de samenstelling wordt er in video’s van Clean Nutrition vaak aangeraden om uiteindelijk 2 scoops te gebruiken. In vergelijking met veel andere (Nederlandse) pre-workouts zit er in 1 scoop Beuker V3 een stuk minder cafeine: namelijk 170 gram per scoop (10 gram). Ter vergelijking: de Blast! pre-workout van XXL Nutrition zit op 300 mg per scoop.

1 Scoop is bij beide pre-workouts (dus de Beuker V3 en de XXL Nutrition Blast! pre-workout) 10 gram. Dat betekent dat je bij 2 scoops per training in 5 workouts door je 100 gram potje heen bent, en 15 trainingen bij een 300 gram pot. Dat is € 3.34 (100gr) of € 2.44 (300gr) per training. Mijn pot Blast! pre-workout gaat 30 trainingen mee en kost mij omgerekend € 0.89 per training.

Banner met voordelen van de Beuker V3 pre workout

Mocht 1 scoop (dosering) van De Beuker V3 voor jou voldoende zijn dan kom je met een pot van 300 gram uit op € 1.22 per training. Dat is alsnog een pittig verschil. Of ik de Beuker dit prijsverschil waard vind ontdek je verderop in mijn review.

Oplosbaarheid

De poeder van De Beuker V3 is zo fijn dat ‘ie bijna al je problemen oplost :-). Mixen en oplossen in water of een andere drank is echt geen probleem. Bij bepaalde creatine supplementen voel je bij het drinken nog wel eens ‘korrels’ van de poeder op je tong of tussen je tanden. Niet heel relaxt. Ook bij pre-workouts heb ik dit wel eens meegemaakt. Bij de Beuker V3 heb ik hier geen last van.

Een dosering De Beuker V3 pre-workout opgelost in een glas water
Lekkerst als ‘ie ijskoud is

Neem je hem mee op de fiets, scooter of in de auto dan is het spul met een keer schudden weer volledig gemixt. Ik ben verder niet heel voorzichtig met vocht en water in de buurt van mijn potten pre-workout. Het spul is in mijn bezit echter niet gaan klonteren. Belangrijkste is om het anti vocht zakje in je pot Beuker V3 te laten zitten.

De smaak (Dragon Punch)

Dan de smaak. Niet onbelangrijk bij een lekkere pre. Eerlijk is eerlijk, ik kijk extra uit naar het trainen door deze pre-workout. Wat dat betreft werkt ‘ie voor het innemen al extra motiverend.

De smaak van De Beuker V3 is voor mij de best smakende pre-workout die ik tot nu gebruikt heb: en ik heb er door de jaren heen aardig wat getest. Hij is zoet maar niet te zoet. Ook niet dusdanig zoet dat je er een nasmaak of plakbek van krijgt. Op het randje van een chemische ondertoon maar daar weet hij net onder te blijven. Precies goed dus.

De Beuker V3 Dragon Pulse smaak
De eerste smaak van de nieuwe Beuker V3: Dragon Pulse

Hij voelt ‘romig’ en glad tegen de lippen en tong (hoorde ik vannacht ook). De smaak omschrijven is moeilijk omdat ik het niet kan vergelijken met een andere smaak. Het lijkt voor mij het meest op een crossover tussen bosvruchten en een raket ijsje met een lichte hint van energie drank en kauwgombal.

Je weet wat je oma zegt: smaken verschillen en dus kan ik niet voor jou bepalen of ‘ie bij je in de smaak zal vallen. Enige manier om daar achter te komen is om hem te testen :-).

Hoe lang voordat ‘ie in kickt

Net zoals bij iedere andere pre-workout hangt dat er vanaf of je de pre-workout op lege maag gebruikt of niet. Heb je nog niets gegeten dan kun je uitgaan van een 10 tot 15 minuten voordat je scoop begint te werken. Heb je al gegeten drink dan een 30 tot 40 minuten voordat je training begint je pre-workout.

Binnenkant van een pot De Beuker Xtreme Workout V3
Binnenkant potje

Bij de Beuker V3 was dat voor mij niet anders. Ik neem hem 20 minuten voordat ik start met mijn training in de middag of avond. Train ik in de ochtend wanneer ik nog niet ontbeten heb dan begin ik er aan wanneer ik in de sportschool mijn warming up sta te doen.

Hoe lang werkt de Beuker V3 Pre-Workout?

Bij mij houdt het effect wat het meest duidelijk aanwezig is (de energie boost) ongeveer 45 minuten tot een uur aan. Meestal begin ik net voor mijn training of tijdens mijn warming up de pre-workout te drinken, omdat ik tijdens mijn eerste lichtere sets nog niet echt behoefte heb aan een pre-workout.

Ik vind het top wanneer de pre zo’n beetje halverwege mijn training piekt. Dan zijn mijn sets het zwaarst en kan ik die schop onder mijn kont het beste gebruiken. Houd er rekening mee dat je scoop Beuker V3 nog een aantal uur in je systeem aanwezig blijft.

Effecten tijdens het trainen

Dan over het effect van De Beuker V3 pre-workout tijdens mijn trainingssessies. Ik train voornamelijk krachttraining en specifiek een mix tussen bodybuilding en powerlifting. Oftewel: ik vind het meestal leuker om op kracht te focussen dan eindeloos reps er uit pompen voor maximale spiergainz. Na vele jaren duw of trek ik nog geen natte frikandel van een tafel maar daar gaat het hier niet om :-).

Houd er rekening mee dat ik vanwege het relatief lage cafeine gehalte ik 2 scoops Beuker V3 per training gebruik. Dan kom je qua ingrediënten uit op:

 • L-Citrulline: 8000 mg
 • Betaine: 4000 mg
 • Taurine: 1040 mg
 • L-Tyrosine: 860 mg
 • Cafeïne: 390 mg (340 mg puur en 50 mg uit Guarana extract)
 • Kalium: 400 mg
 • Vitamine c: 312 mg
 • Spirulina: 150 mg
 • Magnesium citraat: 78 mg
Buitenkant van een Beuker V3 pre-workout pot
Hij beukt er in

Het voedingscentrum raad aan per dag niet meer dan 400 mg cafeine te gebruiken. Met 2 scoops Beuker V3 zit je net onder die grens (390 mg). Weet je van jezelf dat je gevoelig bent voor cafeine, houd hier dan rekening mee. Het is sowieso verstandig om de eerste keer een halve scoop of 1 scoop te gebruiken en te bekijken wat voor effect dat op je heeft.

Hoeveel focus

Van de Beuker V3 kom ik aardig in de zone met een gezonde dosis focus. Is ook niet geheel verrassend gezien het effect van cafeine op je focus al meerdere keren is aangetoond in wetenschappelijke onderzoeken.

En focus is alles. Die mind muscle connection is niet zozeer een meme en kan het verschil maken tussen een matige en een hele goede trainingssessie.

Als jij de spier die je doelbewust aan het slopen bent kunt voelen samentrekken met je hoofd dan kun je meer spierschade (en dus spiergroei) veroorzaken. Naarmate ik langer train merk ik dat het mentale aspect belangrijker wordt en dit veel energie vraagt. De extra focus die ik van pre-workouts (en in dit geval de Beuker V3) krijg helpt daarbij.

De pomp

Het bestanddeel dat voornamelijk voor die ‘pomp’ zorgt is L-arginine. In vergelijking met andere pre-workouts die ik heb getest is de pomp bij De Beuker V3 wel aanwezig maar niet zo grimmig. Niet geweldig, niet slecht.

Mogelijk dat de ‘pomp’ op andere pre-workouts toch ook te maken heeft met de aanwezigheid van beta-alanine en/of niacine (vitamine b3). Deze ingrediënten zorgen niet zozeer voor een pomp maar maken de hele beleving wel wat heftiger.

Uithoudingsvermogen en prestaties

Ik merk bij het gebruiken van De Beuker V3 dat ik met iets minder rust tussen mijn sets wegkom en daarbij ook meer herhalingen en gewicht kan pakken.

We hebben het dan niet over tientallen kilo’s of reps verschil, maar een positief effect is duidelijk aanwezig. Dat kan deels ook placebo effect zijn maar de meeste bestanddelen van een pre-workout supplement doen ook daadwerkelijk iets.

Samenstelling

Voor de precieze samenstelling van De Beuker V3 pre-workout hoef je de pot maar om te draaien of op de website van Clean Nutrition te kijken. Alle ingrediënten staan stuk voor stuk op het label vermeld.

Wat opvalt: geen rare mixen of aftandse versies van bepaalde stoffen. Alle ingredienten zijn zo puur mogelijk en niets is verstopt achter een vage verzamelnaam zoals ‘proprietary blend‘. What you see is what you get.

Label met ingrediënten op een pot Beuker V# pre-workout
Ingrediënten van de Beuker V3

Wat doen de verschillende ingrediënten in De Beuker V3 Pre-Workout?:

 • L-Citrulline: Een niet essentieel aminozuur. Word in je lichaam omgezet in arginine en stikstofmonoxide. De stikstof zorgt ervoor dat voedingsstoffen sneller naar je spieren toe kunnen. Zo herstel je sneller. Arginine verwijd je vaten en verbeterd de doorbloeding. L-Citrulline draagt daardoor bij aan de ‘pomp’ die je krijgt.
 • Betaine hcl: Betaine hcl is een vorm van betaine die het zoutzuurgehalte in je lichaam reguleert en je spijsvertering ondersteund. Kan buikpijn en brandend maagzuur helpen voorkomen.
 • Taurine: Helpt je sneller herstellen tussen je oefeningen door en gaat dus vermoeidheid van je spieren tegen. Taurine is belangrijk voor je zenuwstelsel en spieren, maar draagt ook bij aan je hartfunctie, leverfunctie en bloeddruk. Taurine is een antioxidant wat betekent dat het jouw lichaamscellen en weefsels kan beschermen.
 • L-Tyrosine: Pompt de productie van adrenaline (noradrenaline) en dopamine (het gelukshormoon) omhoog. L-Tyrosine kan je tijdelijk van meer focus en concentratievermogen voorzien.
 • Kalium chloride: Kalium ondersteunt de elektrolytenbalans in je lichaam. Het is het derde meest voorkomende mineraal in je lichaam. Veel organen waaronder je hart, nieren, hersenen en spierweefsel hebben het hard nodig. Een te laag niveau kan voor minder energie en slechtere prestaties zorgen.
 • Cafeïne anhydraat: De meest zuivere vorm van cafeïne poeder. Cafeïne is al vele malen wetenschappelijk onderzoek. Het maakt je alerter, verhoogd je prestaties en geeft je meer focus. Er kan over gediscussieerd worden maar cafeine wordt door veel experts als het belangrijkste bestandsdeel in een pre-workout supplement gezien.
 • Vitamine C: Onderzoek heeft aangetoond dat innemen van vitamine C voor je workout de hoeveelheid spierpijn kan verminderen. Het ondersteunt je immuunsysteem en het herstellen van bindweefsel. Ook is Vitamine C een krachtige antioxidant waardoor oxidatie in het lichaam (het beschadigd raken van de cellen in je lichaam) minder kans heeft.
 • Spirulina: Zit vol aminozuren, antioxidanten en bomvol proteïne. Spirulina kan je energieniveau verhogen en uithoudingsvermogen vergroten. Er is nog niet heel veel onderzoek naar spirulina gedaan.
 • Magnesium: Magnesium kan je energieniveau boosten en spierpijn na je workout verminderen. Het belangrijkste is dat magnesium een cruciale rol speelt in de werking van je spieren: dus het samentrekken en weer los laten.

Bijwerkingen

Na het nemen van De Beuker V3 ervaar ik geen bijwerkingen. Dat komt doordat dit de eerste pre-workout van Clean Nutrition is zonder Beta-Alanine.

Beta-Alanine is een niet essentieel aminozuur. Een aminozuur is een bouwsteen voor eiwitcellen in jouw lichaam en niet essentieel wil zeggen dat jouw lichaam zelf beta-alanine kan aanmaken.

De meeste pre-workouts bevatten per dosering een grote hoeveelheid beta-alanine. Hierdoor kunnen bijwerkingen zoals tintelingen en jeuk ontstaan. Die tintelingen komen het meest in het gezicht en op je handen en voeten voor. Voor sommige mensen is dat zo hinderlijk dat ze zichzelf niet kunnen concentreren op hun training.

Grap over bijwerking van pre workout
Tintel lekker

Naast beta-alanine is er nog een pre-workout ingrediënt welke voor bijwerkingen kan zorgen: namelijk niacine. Niacine staat beter bekend als vitamine B3. Dit goedje wordt vaak puur en alleen voor de bijwerking aan pre-workouts toegevoegd. Van een hoge dosering niacine kun je een flush krijgen. Je huid wordt daarbij rood en ziet eruit alsof je verbrand bent. Diezelfde huid voelt warm aan en gaat prikken en jeuken.

Beide ingrediënten zijn afwezig in De Beuker V3 en zijn ook niet essentieel voor je performance. Niacine doet weinig voor je prestaties en Beta-Alanine moet net zoals creatine opgebouwd worden in je lichaam. Je kunt Beta-Alanine dus beter iedere dag los als supplement innemen.

Crash?

Sommige mensen hebben last van een crash na het nemen van pre-workout. Ze komen thuis van training en hebben totaal geen fut meer om bijvoorbeeld een fatsoenlijke maaltijd te koken. Voor je het weet lig je met je blote pens op de bank met een dampende doos Domino’s pizza op je borstkas.

Grap over het crashen na het gebruiken van pre workout
Geen last van een crash bij De Beuker V3

Die crash is vergelijkbaar met wanneer je veel suikers hebt gedronken en/of gegeten, alleen gaat het bij pre-workout om de hoge hoeveelheid cafeine waar je lichaam vanaf komt.

Ik ervaar zelf geen crash bij het gebruiken van de Beuker V3, maar heb daar bij andere pre-workouts eigenlijk ook nauwelijks last van. Wel heb ik bij goedkopere pre-workouts dat ik me nog wel eens onrustig gevoel – dat is bij de Beuker V3 niet het geval. Kan toeval zijn, kan ook niet zo zijn. Een pre-workout crash is heel persoonlijk en ieder lichaam reageert er anders op.

Prijs

De prijs heb ik al eerder aangehaald in deze De Beuker V3 review en daar hoeven we niet omheen te draaien: die is fors. Clean Nutrition maakt supplementen van hoge kwaliteit maar daar hangt dan ook een hoogwaardig prijskaartje aan.

Ik heb ter vergelijking de prijzen van enkele bekende pre-workouts per pot en per dosering (dus training) in onderstaande tabel voor je gegoten:

Pre-WorkoutPrijsInhoudAantal doseringen in potPrijs per doseringCafeïne per dosering
5% Nutrition Rich Piana Pre-Workout€ 36,70300gr30€ 1,22170mg
XXL Nutrition Blast! Pre-Workout€ 26,99300gr30€ 0,89300mg
5% Nutrition Rich Piana Pre-Workout€ 36,90375gr30€ 1,23500mg
ABE Ultimate Pre-Workout€ 25,90315gr30€ 0,86200mg
Body&Fit Ripped Pre-Workout€ 23,04225gr30€ 0,76200mg

Gebruikersreviews

Aan recensies van kopers geen gebrek op o.a. de eigen website van Clean Nutrition. Gebruikersreviews zouden geverifieerd zijn en dus mag je verwachten dat deze van ekte scoopers afkomen.

De Beuker V3 Pre-Workout gebruikersreview op de website van Clean Nutrition
Beuker V3 recensie van Patrick op de website van Clean Nutrition

Eigenlijk het enige minpunt dat je in de reviews terug ziet komen is de effectieve dosering (2 scoops) en daaraan gekoppeld de prijs die je voor De Beuker V3 neer moet leggen.

Is Clean Nutrition betrouwbaar?

Clean Nutrition is (wat mij betreft) betrouwbaar. Je hoeft niet alleen mij op mijn blauwe ogen te geloven: je kunt daarvoor ook de grote hoeveelheid online reviews zoals deze van Wessel raadplegen:

Klant review van Clean Nutrition op Trustpilot
Review van Clean Nutrition op Trustpilot

Het bedrijf heeft honderdduizenden kijkers en volgers over meerdere social media kanalen zoals Facebook, Instagram en YouTube. Er zijn Facebook groepen en er is een heuse discord community. Achter Clean Nutrition gaat inmiddels een behoorlijk groot team schuil en er zijn tientallen manieren om met het bedrijf in contact te komen.

Als het bedrijf op wat voor manier dan ook niet betrouwbaar zou zijn had je dat in nieuwsberichten of via social media inmiddels wel vernomen :-).

Conclusie: hoe goed is de Beuker V3 Pre-Workout?

Kort antwoord (mand): als de hogere prijs dan die van de meeste concurrenten je niet boeit is De Beuker V3 een prima pre-workout. De smaak is wat mij betreft fantastisch (best smakende pre-workout die ik getest heb), focus is goed en de pomp oké.

Geen nasmaak die blijft hangen en ook geen crash na je training. Doordat dit de eerste pre-workout van Clean Nutrition zonder beta-alanine is heb je geen last van tintelingen en/of jeuk. Da’s best uniek, want er zijn weinig pre-workout supplementen zonder beta-alanine in Nederland te koop.

Ook voor diegene die gek worden van het tintelen is dit dus een prima passende pre-workout.

Beuker V3 Pre-Workout

8.3 out of 10
€36.7
De Beuker V3 Pre-Workout potten van 300 gram en 100 gram

<em>De Beuker Xtreme Workout V3 is een eerlijk en op doping getest pre-workout product met ingrediënten van hoge kwaliteit zoals je van Clean Nutrition mag verwachten. Deze Beuker combineert een donders lekkere smaak met een goede pomp en focus zonder achteraf te crashen. Pas op want aan die hoge kwaliteit hangt ook een flink prijskaartje.</em>

Oplosbaarheid
9 out of 10
Het poeder van de Beuker V3 is erg fijn gemalen en lost daardoor makkelijk en snel op.
Smaak
9.5 out of 10
Voor mij is de Beuker V3 tot nu toe de best smakende pre-workout.
Effectiviteit
8 out of 10
Op 2 scoops is de effectiviteit voor mij goed. Focus, uithoudingsvermogen en energie zonder tintelingen en jeuk.
Prijs
6.5 out of 10
De hoge prijs hoeven we niet omheen te draaien. Bij 2 scoops zit je aan 15 doseringen in 1 pot. Dat komt neer op 2,45 euro per training.

Voordelen

Heerlijke smaak

Effectiviteit

Goede pomp

Geen tintelingen

Geen nasmaak of crash

Nadelen

2 Scoops nodig

Niet goedkoop

Gouden Scoop ketting kopen

In de zomer van 2023 kwam er een nieuw product in de Clean Nutrition webshop bij: namelijk een kleinere en voordeligere versie van de befaamde gouden scoop ketting.

Gouden scoop ketting in de Clean Nutrition webshop
Voor goud(en ketting)

Het ding is niet vaak verkrijgbaar en snel uitverkocht. Het slimste om te doen is de socials van Clean Nutrition in de gaten blijven houden. Je kunt natuurlijk ook de beschikbaarheid in de webshop checken.

FAQ

Is Clean Nutrition goed?

De producten van Clean Nutrition zijn door sporters voor sporters ontwikkeld. Het is een groot Nederlands merk dat goed aangeschreven staat, met bijvoorbeeld een score van 4,5 uit 5 onder 84+ reviews op Trustpilot.

Hoe lang bestaat Clean Nutrition?

Clean Nutrition is in 2013 opgericht. Oprichter en eigenaar Joël Beukers begon toen met het verkopen van zijn eerste product: de Xtreme Workout V1 pre-workout.

Waar worden Clean Nutrition producten gemaakt?

Zover bekend worden de producten van Clean Nutrition is Nederland gemaakt en verpakt. Clean Nutrition vermeld niet met welke leverancier(s) ze samenwerken.

Ervaringsdeskundige bij MuscleMeister

Jordy is 33 jaar en viel jaren geleden ruim 40 kilo af. Hij ontdekte een nieuwe passie: de gym en specifiek krachttraining. Heeft tientallen fitness accessoires en producten versleten. Experimenteert met voeding en supplementen. Zijn ervaringen, kennis en reviews deelt hij hier op MuscleMeister.

Plaats een reactie