ZEUZ Gewichtsvest Review: De moeite waard? (mei 2023)

20 Minuten leestijd

Hoe goed is het ZEUZ Gewichtsvest? Dat ontdek je in mijn ZEUZ Gewichtsvest review. Wanneer je overweegt een gewichtsvest te kopen kom je die van ZEUZ namelijk al snel tegen.

Vanaf je scherm is het moeilijk te achterhalen of dit vest je geld waard is. Ik heb het gewichtsvest een kleine 2 maanden in gebruik en heb ‘m intensief getest en gebruikt. Mijn bevindingen, wat ik goed vind en minder goed vind lees je in deze review.

Geen tijd of zin om het hele artikel te checken? Klik of druk hier om naar de conclusie van deze ZEUZ review te springen.

Wie is ZEUZ?

ZEUZ Is een Nederlands bedrijf met een vestiging in Gemert (Noord-Brabant). Het is een fitness merk en tegelijkertijd een fabrikant die grotendeels haar eigen producten ontwikkelt.

Bedrijfspand van ZEUZ Fitness in Gemert
Bedrijfspand van ZEUZ Fitness in Gemert

Op de ‘over ons’ pagina van hun eigen website is te lezen dat ZEUZ in 2018 is opgericht door twee broers die een passie voor fitness met elkaar delen. Wat begon op een zolderkamer is inmiddels uitgegroeid tot een van de bekendste merken binnen de Nederlandse fitness wereld.

Het bedrijf is echter niet alleen bekend maar staat over meerdere online platformen ontzettend goed aangeschreven in de vorm van (gebruikers)reviews.

Is ZEUZ betrouwbaar?

Hierboven haalde ik de vele positieve reviews van het bedrijf al aan, bijvoorbeeld op Trustpilot. Op het moment van schrijven (mei 2023) is de gemiddelde score voor ZEUZ een 4,8 uit 5 onder 180 gebruikersreviews (!). Dat lijkt me een meer dan nette score.

Reviews van het bedrijf ZEUZ op Trustpilot
Reviews van ZEUZ op Trustpilot

Die positieve beoordelingen en ervaringen met het kleine Nederlandse bedrijf zie je eigenlijk overal terug, bijvoorbeeld in de productbeoordelingen op onder andere de webshop reus Bol.com.

De ervaringen die ik in gebruikersreviews zie komen overeen met die van mijzelf. Wat mij betreft kent ZEUZ als aanbieder een aantal grote voordelen:

 • (Zeer) snelle levertijd
 • Korte reactietijd op de klantenservice
 • Geen gedoe bij retouren of klachten: is iets niet goed dan wordt het opgelost
 • Hoge kwaliteit van de producten
 • ZEUZ Produceert voor een groot deel haar eigen producten. Voor fitness enthousiastelingen door fitness enthousiastelingen.
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding en garantieperiode(n)

En alle gegevens zijn gewoon transparant bij KvK in te zien..

Sommige bedrijven kiezen ervoor om zo goed als alle gegevens te verbergen. Geen namen, geen adres en het bedrijf valt dan vaak binnen een algemene holding waardoor je geen idee hebt bij wie je een bestelling plaatst. Voor mij is dat vaak een no-go: ik hou van webshops die transparent zijn. Een trots bedrijf staat immers graag openlijk achter hun producten.

Gegevens van ZEUZ bij Kamer van Koophandel
Openbare KvK gegevens van ZEUZ

ZEUZ Verstopt zich niet achter een andere holding of B.V. en is overal met dezelfde gegevens op het internet terug te vinden. Kortom: er is niets wat er op wijst dat ZEUZ geen betrouwbaar bedrijf zou zijn. Hebben we dat ook weer gehad.

Mijn review van het ZEUZ gewichtsvest

De review van die je wist dat er zou komen gaan is eindelijk hier: De ZEUZ Gewichtsvest review. Ik heb het vest nu een kleine 2 maanden intensief gebruikt en getest.

ZEUZ Klittenband badges op het ZEUZ gewichtsvest
Badges op het ZEUZ gewichtsvest

Al mijn ervaringen en bevindingen heb ik in onderstaande review voor je verwerkt zodat jij weet of dit vest een goede keuze voor je is.

Ik zoom onder andere in op de kwaliteit, gebruiksgemak, de stevigheid, levensduur, comfort en prijs. Dit is geen betaalde review en ZEUZ heeft mij jammer genoeg ( 🙂 ) niet omgekocht om de inhoud van deze beoordeling aan te passen. Mijn mening is ongezouten en dus zal ik ook de minder fijne eigenschappen van het vest hier met je delen.

Laten we beginnen.

Levering

Niets dan lof over de levering van het gewichtsvest, alhoewel de bezorger waarschijnlijk minder blij was met het pakket :-). Per e-mail werd ik perfect op de hoogte gehouden van de status en levering. Het vest ontving ik de dag nadat hij vanuit ZEUZ verzonden was.

Doos met daarin het ZEUZ gewichtsvest
Unboxing!!11!!111!!!1

Verpakking en inhoud

Wanneer je de bruine doos opengereten hebt met het scherpste voorwerp in je directe omgeving dan onthult de inhoud van het ZEUZ Gewichtsvest pakket zich. Als het goed is zijn de volgende spullen meegeleverd in je pakket:

 • Gewichtsvest met een aantal klittenband badges
 • Zakje met extra losse klittenband badges
 • Kaartje van ZEUZ
 • Doos met 6 gewichtsplaten
Inhoud van het ZEUZ gewichtsvest pakket
Inhoud van het pakket: kaartje, extra badges, gewichtsplaten en natuurlijk het vest zelf

Instructies

Wat er voor mij ontbrak in diezelfde doos is een flyer, boekje of stukje papier met QR code met of naar instructies voor het gewichtsvest.

Gelukkig blijkt ZEUZ een maand of 3 geleden een eigen instructievideo over het vest op hun YouTube kanaal geplaatst te hebben. Daarin wordt uitgelegd hoe je gewichten toevoegt, verwijderd en hoe je het vest kunt verstellen. Mocht je het ZEUZ gewichtsvest gaan kopen check dan de onderstaande video:

ZEUZ Gewichtsvest instructievideo (uitklappen)

Materiaalgebruik

Ik val meteen met alle materialen in huis: maak je om het materiaalgebruik en de kwaliteit geen zorgen. Natuurlijk, het vest van ZEUZ is echt niet het goedkoopste gewichtsvest dat je op Bol.com tegen gaat komen.

Dat betekent echter ook dat je betaalt voor een stukje onderzoekskosten en ontwikkelingskosten. Het model gewichtsvest wat er nu ligt is de 3e iteratie van het vest en ZEUZ blijft verbeteringen doorvoeren. Ik heb van het bedrijf vernomen dat ze inmiddels druk bezig zijn met het testen en ontwikkelen van een 4e versie.

Kaartje met daarop de gebruikte materialen in het ZEUZ gewichtsvest
Kaartje aan het vest met daarop de gebruikte materiaalsoorten

Alles op het vest schreeuwt kwaliteit en duurzaamheid. Dat voel je ook bij het verwisselen van gewichten, het verstellen en bij het dragen. Hollandse kwaliteit van eigen bodem.

Wat is 500D Nylon?

ZEUZ Geeft aan dat het gewichtsvest van het bedrijf gemaakt is van hoge kwaliteit 500D nylon. Maar wat is 500D Nylon eigenlijk?

Laten we beginnen met de ‘D’ in 500D: die staat voor ‘denier‘. Deze term refereert naar de dikte van de individuele draden. Nylon zelf is een synthetische (dus niet natuurlijke) textielvezel. De ruwe grondstof waar nylon van wordt gemaakt is aardolie. Nylon is dus een kunststof product.

500D Nylon kom je in producten vaak tegen als ‘Cordura‘. Cordura is dan weer een merknaam voor diverse soorten texiel die allemaal gemaakt worden van zogenaamd 6,6-vezels nylon. Het belangrijkste om te weten is dat Cordura bestand is tegen zware belasting en slijtage.

Een man die een motorpak draagt die gemaakt is van cordura
Cordura (500d nylon) wordt ook veel gebruikt in motorkleding

500D Nylon wordt beschouwd als een sterkere variant dan ‘gewoon’ nylon, en wordt veel toegepast voor industriële producten en producten die slijtvast moeten zijn. Daarnaast is 500D Nylon lichter en soepeler dan gewoon nylon.

Is 500D Nylon waterdicht?

Deze soort nylon is tot op zeker punt waterafstotend en waterdicht. Nylon kan echter in tegenstelling tot wat veel mensen geloven water opnemen.

Door de brede toepassing van 500d nylon in militaire uitrusting tot regenjassen en backpacks kun je er vanuit gaan dat het vest wat water kan verdragen. Heel belangrijk is het wat mij betreft niet. Er zitten immers geen mouwen aan het vest: ben je op een calisthenics parkje of in je achtertuin in de regen aan het trainen dan is niet nat worden geen optie.

Roestvrij staal met zwarte poedercoat laag voor de gewichtsplaten

Dan levert ZEUZ bij je pakketje natuurlijk ook de gewichtsplaten. Het gaat om een totaal van 6 platen in de gewichten 4kg (2x), 2kg (2x) en 1,5kg (2x).

Fijne van deze hoeveelheid aan platen is dat je 19 verschillende totaalgewichten kunt bereiken:

Standen tot 5 kg1.5kg, 3kg, 3.5kg, 4.5kg, 5kg
Standen tot 10 kg5.5kg, 6.5kg, 7kg, 7.5kg, 8kg, 9.5kg
Meer dan 10 kg11kg, 11.5kg, 12.5kg, 13kg, 13.5kg, 14.5kg, 15kg, 16.5kg

De gewichtsplaten heb ik samen met het vest nu enkele weken in gebruik. Voorzichtig ben ik er niet mee. Zowel het vest als de platen worden buiten en in de sportschool op de grond gegooid en de platen hebben ook enkele nachten in de regen doorgebracht.

Gewichtsplaten en gewichtsvest van ZEUZ
Mijn ZEUZ gewichtsvest met daarachter de gewichtsplaten

Zelfs met wat beschadigingen rondom de randen is er geen corrosie (roest) te bekennen. De zwarte poedercoat laag is sterk en blijft tot nu toe goed in tact.

Veel gewichtsvesten die je online kunt vinden werken met kleine gewichtjes die in je handpalm passen. Ik ben erg te spreken over de platen die ZEUZ bijlevert. Daarover later meer in deze review.

Maximaal gewicht

Het maximale gewicht van het ZEUZ gewichtsvest bedraagt zoals je in de tabel hierboven kunt zien 16.5kg en je beschikt over 19 verschillende ‘standen’.

Dat is in vergelijking met gewichtsvesten van andere merken een gemiddeld gewicht. De meeste vesten zitten op of rond de 15 kg, met uitschieters naar 20 kg. Een enkel gewichtsvest ondersteunt een maximaal gewicht van 30kg (bijvoorbeeld die van Tunturi), echter zie je in de gebruikersreviews terug dat die van ZEUZ verreweg het best beoordeeld wordt.

Gebruiksgemak en comfort

Dan nu meer over gebruiksgemak en comfort. Zoals ik eerder in deze review van het ZEUZ gewichtsvest aanhaalde ontbrak er voor mijn gevoel iets van een instructieboek of kaart in de doos. Het was even puzzelen hoe het vest precies werkt.

Dan bedoel ik niet alleen hoe het toevoegen en verwijderen van de platen werkt maar ook hoe ik het vest qua lengte en breedte kon verstellen. Ook haalde ik eerder aan dat ik deze video op het YouTube kanaal van ZEUZ ontdekte waarin dat perfect uitgelegd wordt. Wat mij betreft een slimme zet om deze video ergens op het kaartje van het vest te vermelden :-).

Wanneer je het eenmaal door hebt stellen beide zaken niet zoveel meer voor.

In lengte verstellen (schouderlengte)

Het in lengte verstellen van het ZEUZ gewichtsvest is eenvoudig te doen. Je haalt hiervoor al het klittenband werk bovenaan het vest los.

Daar vind je twee ‘flappen’ die je los kunt trekken. Je plakt de flap simpelweg weer hoger of lager op het klittenband vlak vast om ‘m korter of juist langer te maken.

In breedte verstellen (rond je middel)

Wanneer je het gewichtsvest rond je middel wil vergroten of verkleinen dan kost je dit in mijn beleving iets meer moeite. Daarvoor moet je namelijk aan de slag met de touwtjes onderin het gewichtsvest, deze dus:

Touwtjes op het ZEUZ gewichtsvest om deze rond je middel in breedte te verstellen
Breedte van het gewichtsvest verstellen

Ieder lintje in dit net is eigenlijk een stap waarin je de breedte kunt verstellen. Wanneer je het vest aantrekt trek je beide kanten van dit net van het vest los en laat je het vest over je hoofd zakken. De netten zijn van klittenband voorzien en plak je wanneer je het vest aanhebt aan de voorkant weer vast.

Voor mijn gevoel had het in de breedte verstellen beter en sneller gekund met een riem of strap systeem, maar ik heb natuurlijk makkelijk lullen. Er zal ongetwijfeld een reden zijn waarom ze in de 3e versie van dit model gewichtsvest voor deze optie hebben gekozen.

Houd er rekening mee dat het verstellen in de lengte en breedte in de praktijk niet iets is dat je dagelijks zult doen. Groot pluspunt: de tailleband bestaat uit twee delen. Zo kun je terwijl je het vest aanhebt de taille alsnog aantrekken zodat deze strakker aansluit op je lichaam. Super handig.

Schoonmaken en schoonhouden

Doordat het vest grotendeels uit nylon (een kunststof) bestaat, trekken er in mijn beleving weinig geurtjes en bacteriën in het gewichtsvest zelf.

Gewichtsvest en appel cider azijn
Wondermiddel: zeker voor het schoonmaken van je sportattributen

Ik loop er nu al meer dan 6 weken in te zweten en heb het vest voornamelijk om dit te testen 1 keer grondig schoongemaakt. Dat heb ik op dezelfde manier gedaan als dat ik mijn lifting straps en gewichthef riem was: namelijk met appelcider azijn en milde handzeep.

De azijn gebruik ik om bacterien tegen te gaan, en de milde handzeep om het fris te laten ruiken. Dit doe je gewoon in je gootsteen in de keuken of badkamer. Vul de gootsteen met lauwwarm water en wat witte azijn of appel cider azijn en laat het vest 1 tot 2 uur weken. Vervolgens goed afspoelen, inwrijven met milde handzeep en weer afspoelen. Niet op de verwarming leggen maar gewoon in de lucht laten drogen.

Toevoegen en verwijderen gewichten

Een wat mij betreft (heul) groot pluspunt van het ZEUZ gewichtsvest is dat deze gebruik maakt van gewichtsplaten. Veel andere vesten maken gebruik van kleine individuele gewichtjes zoals deze:

Kleine zwarte gewichtjes van een gewichtsvest
Kleine gewichten die in je hand passen

Die vind ik zelf alles behalve handig. Naast dat het veel gedoe is om vakje voor vakje te openen en gewichten toe te voegen en te verwijderen, kletteren ze m’n hele sporttas door. Het klinkt dan meer alsof ik m’n gereedschap in m’n tas heb gemikt terwijl ik met het extra gewicht aan m’n schouder naar het squat rack waggel.

En ik weet niet hoe, maar ik ben met het testen van eerdere vesten al 2 van die krengen kwijt geraakt tussen thuis en het sporten in. Dat heb ik niet met de platen van ZEUZ, want die zijn toch echt te groot om kwijt te raken.

Ook fijn is dat je ze makkelijk op kunt stapelen en dus op kunt bergen. Je hebt er minder van, dus ze nemen ook minder ruimte in.

Vakje om de gewichtsplaten van het ZEUZ gewichtsvest in te plaatsen
De gewichtsplaten schuif je hier gemakkelijk in en uit

Handige bijkomstigheid van de platen is dat ik ze thuis gebruik voor het trainen van mijn nek. Mocht je je afvragen hoe sierlijk dat er uit ziet: vraag er vooral niet naar in de reacties :-).

Gewichtsvest aan en uit trekken

Het aantrekken en uittrekken van het ZEUZ gewichtsvest stelt echt geen kont voor. Je trekt de klittenband bevestigen aan de onderkant los en laat het vest over je hoofd zakken. Vervolgens trek je de klittenband bevestigingen naar voren en druk je ze op de onderkant vast.

Zoals eerder geschreven zit het ‘werk’ vooral in het verstellen van de lengte en de breedte, maar dat is niet iets dat je iedere dag zult hoeven doen.

Stevigheid en levensduur

Alles aan het gewichtsvest voelt kwalitatief goed aan. Je hebt niet het gevoel dat er bevestigingen, vakjes of verstelmogelijkheden fragiel zijn.

Het vest heb ik nu zo’n 7 weken in gebruik. Dat betekent 3 tot 4 keer per week intensief gebruik bij regen of zonneschijn. Ere wie ere toekomt, want er is nog niks op het vest te zien wat betreft slijtage. Het enige wat niet goed blijft zitten zijn de klittenband badges.

Beslis voor jezelf hoe belangrijk je dit vind, want ze zitten er voor de sier op. Wil je ze heel graag permanent op je ZEUZ gewichtsvest laten zitten dan raad ik je aan ze erop te lijmen of met naald en draad aan de slag te gaan.

Over de levensduur op (heul) lange termijn kan ik na 7 weken nog niets zeggen. Om die reden zal ik in het najaar van 2023 hier een update plaatsen.

Prijs

Last but not least: de prijs. We blijven toch Nederlanders :-).

Het prijskaartje ga ik niet omheen draaien: die lijkt fors. Zeker wanneer je het met een gewichthef riem of een set knee sleeves vergelijkt is het een flinke investering.

Maar is het gewichtsvest van ZEUZ wel zo duur? Laten we ‘m eens naast 2 vergelijkbare gewichtsvesten uit dezelfde klasse op Bol.com vergelijken:

GewichtsvestMaximaal gewichtAantal gebruikersreviewsScore Bol.comPrijs
ZEUZ 3.0 Gewichtsvest16,5kg834.8/5.0€167,95
KRAKEN Gewichtsvest16kg74.9/5.0€129,95
Matchu Sports gewichtsvest19.6kg00.0/0.0€199,95
Adidas gewichtsvest 10.7kg15.0/5.0€179,95
Muscle Power gewichtsvest30kg35.0/5.0€159,95
Always Prepared gewichtsvest15kg64.0/5.0€159
Gorilla Sports gewichtsvest30kg34.0/5.0€139,99
Prijzen van enkele veel verkochte gewichtsvesten op Bol.com (16-05-2023)

De vergelijkingen zijn niet helemaal eerlijk, omdat we in de bovenstaande tabel enkele belangrijke eigenschappen zoals materiaalgebruik, comfort, gebruiksgemak en levensduur niet meenemen.

Je ziet duidelijk dat ZEUZ zichzelf alles behalve uit de markt prijst. Ga je uit van het aantal gebruikersreviews dan kun je ook objectief beoordelen dat ZEUZ in Nederland toch echt wel marktleider in gewichtsvesten is. En wat mij betreft terecht: ik kan de vele positieve beoordelingen alleen maar onderschrijven. Meer daarover in de conclusie van deze ZEUZ gewichtsvest review.

Gebruikersreviews

Als er iets is dat je aanraad om te doen bij het online shoppen dan is het wel gebruikersreviews checken. Dat zijn dus de recensies van kopers die je voor zijn gegaan.

Vaak bevatten die reviews informatie die je vanaf je beeldscherm niet op kunt doen. Ook hebben kopers vaak goede punten of juist mindere kwaliteiten tijdens het gebruiken van het product ontdekt.

Gebruikersreview van het ZEUZ gewichtsvest op Bol.com
ZEUZ Gewichtsvest gebruikersreview op Bol.com

Bijvoorbeeld dat het gewichtsvest niet lekker zit wanneer je langer bent dan 2 meter, dat het uitwassen in de wasmachine verkeerd is gegaan of dat een bepaalde bevestiging of verstel mogelijkheid snel stuk is gegaan.

Ben je van plan alle gebruikersreviews van het ZEUZ gewichtsvest op Bol.com te checken? Trek dan maar een koude rakker open want op het moment van schrijven zijn dat er meer dan 80. De gemiddelde score komt uit op 4,8 van 5 en dat is een belachelijk hoge score op het verkoopplatform van de webshop reus.

Hoe heb ik het gewichtsvest van ZEUZ getest?

Om tot een objectieve en eerlijke conclusie te kunnen komen heb ik het ZEUZ gewichtsvest over een periode van 7 weken 3 tot 4 keer per week intensief gebruikt.

Twee klittenband badges van ZEUZ
ZEUZ Badges

Per gebruik gaat het om een trainingsduur van 1 tot maximaal 2 uur. Het gewichtsvest is door mij gebruikt voor de volgende soorten sport en training:

 • Wandelen
 • Hardlopen
 • Calisthenics
 • Krachttraining op lichaamsgewicht oefeningen (pull-ups, chin-ups, dips, push-ups)
 • Cardio in sportschool (stairmaster)

Ik heb zoveel mogelijk variatie in de soorten training aangebracht om de eigenschappen van het gewichtsvest in zoveel mogelijk omstandigheden te belichten. Zo heb ik een goede indruk kunnen krijgen van de goede en minder goede punten van het ZEUZ vest.

Meer productreviews op MuscleMeister

Met meer dan 8 jaar trainingservaring van CrossFit tot Calisthenics en Gewichtheffen, na het verliezen van ruim 40 kilo en het gebruik en testen van tientallen fitness gerelateerde producten heb ik inmiddels een (heel) klein beetje het gevoel te weten waar ik op moet letten bij het samenstellen van een review.

Zo verschenen op MuscleMeister eerder de Gouden Grip Wrist Roller review, de XXL Nutrition Pre Workout review en volgde er een samenwerking met de dames van Flowee in de vorm van een Flowee spijkermat review.

Reviews die hier verschijnen zijn niet gekocht, worden zo objectief mogelijk uitgevoerd en bevatten altijd mijn ongezouten mening. In mijn mailbox krijg ik met regelmaat aanvragen om producten te beoordelen. Lang niet alle verzoeken redden het tot een artikel omdat veel bedrijven jammer genoeg alleen de goede punten willen laten belichten. Wanneer een product niet naar mijn zin is zul je dat dus ook in de reviews lezen.

ZEUZ Gewichtsvest review: Conclusie

ZEUZ Gewichtsvest

8.4 out of 10
€167.95
ZEUZ Gewichtsvest legerkleur met gewichtsplaten

Het ZEUZ Gewichtsvest is een vest gemaakt op Hollandse bodem door fitness fanaten voor fitness fanaten. Zoek je een stevig gewichtsvest met veel verstellingsmogelijkheden en een lange levensduur dan hoef je wat mij betreft niet verder te zoeken. Het vest van ZEUZ is onder de beschikbare vesten op de Nederlandse markt het absolute neusje van de zalm. Qua totaalplaatje van alle eigenschappen is er geen ander gewichtsvest dat voor mij op dit moment in de buurt komt. De kleine ongemakken qua verstelbaarheid vallen bij de vele pluspunten dan ook in het niet.

Gebruiksgemak
7 out of 10
Zoals beschreven vergt het in de lengte en breedte verstellen wat gewenning. Instructies worden niet bijgeleverd maar er is een YouTube video met alle uitleg te vinden op het kanaal van ZEUZ.
Comfort
7.5 out of 10
Het comfort is prima en wat je van een gewichtsvest mag verwachten. Het materiaal blijft een synthetisch (kunststof) materiaal dus echt comfortabel zal het nooit worden.
Materiaalgebruik
9.5 out of 10
Met het materiaalgebruik zit het helemaal snor. Het vest is gemaakt van een extra hoge kwaliteit nylon welke toegepast wordt in militaire uitrusting, motorkleding en backpack uitrusting.
Stevigheid
8.8 out of 10
Het geheel voelt ontzettend stevig aan. Hetzelfde gaat op voor alle (klittenband)sluitingen, vakjes, gespen en natuurlijk de gewichtsplaten.
Prijs
8 out of 10
ZEUZ Heeft het gewichtsvest wat mij betreft precies goed (en ontzettend slim) in de markt gezet. Voor dit prijskaartje is er wat mij betreft geen vergelijkbaar gewichtsvest in Nederland te vinden.
Verstelbaarheid
9.5 out of 10
Meer dan genoeg mogelijkheden als het om verstellen gaat. Het ZEUZ gewichtsvest is in lengte en breedte verstelbaar en heeft zodra je 'm om hebt ook nog extra mogelijkheden om het vest nog dichter en beter op je lichaam aan te laten sluiten.

Voordelen

Stevigheid en levensduur

Goede prijs-kwaliteit

Veel verstelmogelijkheden

Beste gewichtsvest van NL

Handige platen in plaats van kleine gewichten

Nadelen

Flinke investering


Veelgestelde vragen over ZEUZ

Is ZEUZ een betrouwbaar bedrijf?

Jazeker. ZEUZ Is een Nederlands bedrijf dat al vele jaren actief is. Naast dat mijn eigen ervaringen met het bedrijf positief zijn, zie je dit ook terug in alle online reviews van de fabrikant ZEUZ.

Welke maat gewichtsvest heb ik nodig?

Vrijwel alle gewichtsvesten zijn in maat verstelbaar. Iedere fabrikant geeft aan wat de minimale en maximale grootte (omvang) van het vest is. Ook het ZEUZ vest in deze review is in maat verstelbaar.

Is een gewichtsvest effectief?

Absoluut. Gewichtsvesten kunnen iedere vorm van lichamelijke beweging uitdagender maken. Je kunt (meer) calorieën verbranden, je snelheid of explosiviteit verhogen en werken aan je spiermassa en spierkracht. Gewichtsvesten hebben het meeste effect bij trainingen die voornamelijk om het trainen met lichaamsgewicht gaan. Denk dan aan (hard)lopen, klimmen, CrossFit en Calisthenics.

Hoe duur is een gewichtsvest?

Goedkope gewichtsvesten starten vanaf 40 euro. Voor de duurste vesten betaal je tot 400 euro. Een kwalitatief goed gewichtsvest met een groot bereik in gewicht dat jarenlang mee gaat kun je kopen voor zo’n 100 tot 150 euro.

Welk gewichtsvest met platen kan ik het beste kopen?

Niet ieder gewichtsvest gebruikt platen. Er zijn ook vesten die kleine gewichtjes gebruiken. Naast dat dit er meer zijn, raak je ze sneller kwijt en is het meer gedoe dan een vest met platen. Wat mij betreft is het platen gewichtsvest van ZEUZ (in deze review) een van de beste gewichtsvesten die je op dit moment in Nederland kunt kopen.

Waar is een gewichtsvest goed voor?

Het gebruiken van een gewichtsvest zorgt ervoor dat je jouw kracht, spiermassa, conditie en uithoudingsvermogen kunt verbeteren. Je kunt er meer calorieën mee verbranden en je explosiviteit en snelheid vergroten. Toepassingen van een gewichtsvest lopen ver uiteen van wandelen tot CrossFit en van hardlopen tot klimmen, boulderen en Calisthenics.

Ervaringsdeskundige bij MuscleMeister

Jordy is 33 jaar en viel jaren geleden ruim 40 kilo af. Hij ontdekte een nieuwe passie: de gym en specifiek krachttraining. Heeft tientallen fitness accessoires en producten versleten. Experimenteert met voeding en supplementen. Zijn ervaringen, kennis en reviews deelt hij hier op MuscleMeister.

Plaats een reactie