Tigrar Knee Sleeves review: mijn conclusie na 7 weken testen

11 Minuten leestijd

Bij het zoeken naar knee sleeves kom je al snel die van het Nederlandse bedrijf Tigrar tegen. Hoe goed zijn deze? Is de ondersteuning goed? Zitten ze lekker? Hoe zit het met de levensduur? Ik heb de sleeves nu 7 weken in gebruik. Mijn ervaringen deel ik met je in mijn Tigrar Knee Sleeves review.

Een man squat met knee sleeves aan

Geen tijd om de hele review door te nemen? Je kunt ook meteen naar mijn conclusie springen.

Tigrar: wie is dat?

Tigrar is een jong Nederlands bedrijf dat fitness artikelen verkoopt. Op de over ons pagina van Tigrar schrijft oprichter Noureddine Eloidnouni het volgende: “Onze missie is om sportbenodigdheden toegankelijk te maken voor iedereen die zichzelf wilt verbeteren en passie heeft voor sport en beweging.”

Het huidige bestaat vooral uit fitness artikelen die gericht zijn op ondersteuning. Denk aan barbell pads, knee sleeves, weerstandsbanden en lifting belts.

Mijn review van de Tigrar Knee Sleeves

Banner om visueel het begin van de review aan te geven

De Knee Sleeves van Tigrar heb ik nu 7 weken in gebruik. Ik heb ze gemiddeld zo’n 4 keer per week gebruikt tijdens voornamelijk deadlifts en squats. In mijn review deel ik mijn ervaringen met je van bezorging tot het gebruik van de sleeves.

Communicatie, bezorging en verpakking

Bestellen van de sleeves verliep vlekkeloos. Direct een e-mail in mijn inbox met een bevestiging van de bestelling en niet lang daarna volgde een verzendbevestiging per e-mail:

E-mail bevestiging van Tigrar over de verzending van mijn pakket

De volgende middag lagen de knee sleeves op mijn deurmat. Verpakking was prima in orde met geen beschadigingen of gekke fratsen. De sleeves komen in hun eigen opbergzakje met trekkoord. Handig voor mij om ze zo in m’n sporttas mee te nemen want ik verlies mijn eigen kont nog :-).

Verpakking en tasje waarin de Tigrar Knee Sleeves bezorgd werden
Opbergzak met trekkoord van de Tigrar Knee Sleeves

Bestelling tot communicatie en bezorging verliepen perfect. Geen bijzonderheden op dit vlak te melden. Laten we inhoudelijk naar de (kwaliteit van de) knee sleeves gaan kijken.

Eerste indruk

De eerste indruk van de Tigrar sleeves is goed. Ze voelen stevig en zacht tegelijkertijd aan. Geen beschadigingen, geen ruwe afwerking of losse stiksels. Ook lijkt het snor te zitten met de materiaalkwaliteit.

Mijn 2 zwarte Tigrar Knee Sleeves op de vloer
Maat XL zodat ze om mijn bonkige boomstammen passen

Het gewicht van de sleeves valt wel op. Dat vind ik persoonlijk een pluspunt en komt door de combinatie van het gebruikte materiaal en de dikte van de sleeves.

Specificaties / eigenschappen

Wat eigenschappen van de Tigrar sleeves:

 • Dikte: 7mm
 • Neopreen
 • Ademend

Hetgeen dat mogelijk opvalt is de dikte van 7mm. Dat is behoorlijk stug. Deze dikte wordt voornamelijk gebruikt bij bewegingen waar niet al teveel flexibiliteit bij nodig is.

Dat zorgt ervoor dat het niet voor iedereen comfortabel is om deze sleeves door je hele training heen te dragen, maar echt alleen tijdens de oefeningen waarvoor je de ondersteuning en compressie nodig hebt.

Comfort

Comfort van de knee sleeves is voor mij persoonlijk goed te noemen, zowel tijdens het uitvoeren van een oefening als het ‘gewoon’ dragen van de sleeves.

Het heeft wel enkele trainingen nodig gehad voordat ze echt lekker zaten. De beste manier om sleeves te kopen is door 1 maat kleiner dan je daadwerkelijke maat te kiezen zodat ze goed strak zitten.

Dat hoef je bij sleeves zo dik als deze van Tigrar (7mm) niet per se te doen – ze zitten al strak genoeg. Knellen doen ze bij mij niet maar je voelt duidelijk de spanning. Dat hoort een beetje bij deze dikte die maximale ondersteuning geeft.

De binnenkant van de bovenkant van een Tigrar knee sleeve
Blik op de binnenkant en achterkant

Het zijn wat mij betreft daardoor geen sleeves die je hoort te gebruiken met lunges terwijl je 2.5 kilo dumbbells in je handen hebt – dat is overkill.

Aan de binnenkant zijn geen harde of ruwe randjes/stiksels voelbaar waardoor er tijdens het trainen niets gaat schuren. Ook niet wanneer er vocht/zweet tussen de sleeves en mijn benen terecht komt. 1 Kanttekening: ademen doet neopreen niet echt dus na 1 uur intens trainen neemt het comfort door vochtophoping wat af.

Dat doet niets af aan de kwaliteit van de Tigrar sleeves maar is simpelweg een eigenschap van neopreen.

Materiaalgebruik en kwaliteit

Tigrar heeft als materiaalsoort neopreen gekozen. Neopreen is een populaire materiaalsoort voor het produceren van fitness accessoires. Eigenlijk is neopreen geen stof maar een synthetisch rubber. Het is daardoor waterbestendig.

Dit zijn wat mij betreft de voordelen en nadelen van neopreen als materiaalsoort in knee sleeves:

Voordelen

 • Stoot water af
 • Voelt zacht en comfortabel aan
 • Makkelijk om aan en uit te doen

Nadelen

 • Neemt geen vocht en zweet op
 • Ademt niet

Het fijne van neopreen in de sleeves van Tigrar is dat het voornamelijk comfortabel en makkelijk in gebruik is. Doordat het geen vocht en zweet opneemt zit je na je training niet met sleeves opgescheept die aan je knieën vastgelijmd lijken te zitten :-).

Close up van de afwerking op mijn Tigrar knee sleeves
Close up van de stiksels

Het is duurzaam en naar mijn mening makkelijk schoon te maken. Wasmachine raad ik niet aan, gewoon een handsopje met appelazijn om de bacteriën te doden en vervolgens nog een keer wassen met een milde handzeep. Daarna aan de lucht laten drogen.

Zoals je in bovenstaande foto van mijn set sleeves kunt zien is de kwaliteit van de afwerking goed. Een vast patroon in de stiksels die tot nu toe nog altijd muurvast zitten. Daarmee wil ik zeggen dat na 7 weken om mijn knotsen van benen te hebben gezeten er nog geen stiksel los is gekomen.

Ondersteuning en compressie

Met een dikte van 7mm is er aan ondersteuning geen gebrek. Na enkele weken gebruik zitten de sleeves iets minder strak. Dat is welkom omdat ik bij de eerste paar trainingen twijfelde of ik de juiste maat in huis had gehaald. Ze zaten net op het randje qua comfort en strakheid.

Mijn been terwijl ik een Tigrar knee sleeve draag
Tigrar Knee Sleeve om mijn melkfles heen

Nu na een paar weken is de ondersteuning wat mij betreft zeer goed te noemen. Ik ga met meer vertrouwen oefeningen tegemoet. Met name op de gewone back squat en front squat met flink wat gewicht is dat bijzonder fijn te noemen.

Door de compressie worden mijn knieën tijdens het trainen ontzettend warm. Dit bevordert de doorbloeding. Ik weet niet zeker of het klopt maar ik lijk minder last te hebben van kraken en ‘klikken’ van mijn knieën. Het kan ook zijn dat de neopreen van de sleeves deze geluiden dempen.

Levensduur

De levensduur kan ik nog niet bijzonder veel over vermelden. Dat komt doordat ik de sleeves nu zo’n 7 weken in gebruik heb. Dat betekent dat ze 3 tot 4 x per week om mijn knotsen van knieën zitten.

In die periode hebben ze geen kick gegeven qua levensduur en betrouwbaarheid. Ik update deze Tigrar knee sleeves review halverwege 2024 met een update over de levensduur van mijn set sleeves.

Prijs

Over de prijs kan ik wat mij betreft kort maar bondig zijn: daar is niets mis mee. Op het moment dat ik dit schrijf (29/12/2023) betaal je ongeveer 3 tientjes voor een set sleeves.

Dat is gezien de kwaliteit en prijzen van Nederlandse en internationale concurrentie een meer dan prima bedrag voor een fitness accessoire waar ik zoveel profijt van kan hebben.

Een set sleeves zitten namelijk altijd standaard in mijn sporttas naast mijn lifting belt en straps. Mijn advies is dan ook om geen 5 tot 10 euro te willen besparen op knee sleeves. Je knieën zijn echt veel meer waard dan dat ;-).

Prijs vergelijken met andere Nederlandse knee sleeves

We blijven Nederlanders en daarom vergelijken we tot in den treure de prijs van iets dat we aan willen schaffen :-). In onderstaande tabel vergelijk ik de prijs van de Tigrar knee sleeves met enkele Nederlandse concurrenten.

Wat opvalt is dat Tigrar zich een beetje in het midden van het Nederlandse aanbod weet te plaatsen. Wat mij betreft een slimme keuze.

Knee SleevePrijs (29/12/2023) Bol.com
Tigrar Knee Sleeves€ 29,95
Thor Athletics Knee Sleeves€ 39,94
Lionetic Premium Knee Sleeves€ 19,99
ZEUZ Premium Knee Sleeves€ 31,95

Andere reviews en beoordelingen

Gebruikersreviews van de Tigrar Knee Sleeves lijken er nog niet te zijn – het product lijkt dan ook pas sinds dit jaar (nog net 2023) op de markt te zijn gebracht. Daarmee ben ik 1 van de eerste die deze sleeves mag reviewen :-).

Wel zijn er algehele beoordelingen (reviews) van het bedrijf Tigrar op internet te vinden, bijvoorbeeld op het welbekende platform Trustpilot. Dat zijn er omdat het bedrijf nog jong is op dit moment slechts 3. Positief zijn ze wel. Hier een voorbeeld van een recensie:

Een beoordeling van Tigrar op het platform van Trustpilot
Beoordeling van Coby op Trustpilot

Ik kan de online recensies alleen maar vergelijken met mijn eigen Tigrar ervaring: die is in ieder geval bijzonder positief te noemen.

Conclusie

Dan de conclusie van mijn Tigrar Knee Sleeves review. Ik wist voorafgaand aan de aankoop niet echt wat ik moest verwachten van de set sleeves. Ik ben echter positief verrast.

Waar ik vooral sleeves voor een beginnende sportschool fanatiekeling had verwacht zijn ze ook zeer goed in te zetten op het zwaardere werk, waardoor ik ze nu met name gebruik voor squats en deadlifts.

De kwaliteit en afwerking zijn goed te noemen. In de net geen 2 maanden dat ik ze getest heb is er niets los gaan hangen of zitten. Alle stiksels zitten nog op hun plek en de ondersteuning is nog steeds prima.

Tigrar Knee Sleeves

8.2 out of 10
€29.95
Mijn knieën met de Tigrar knee sleeves er omheen

De Tigrar Knee Sleeves zijn wat mij betreft een goed keuze voor iedereen die meer ondersteuning zoekt, of je nu veel gewicht gebruikt of juist herstellend bent van een blessure. Comfort, gebruiksgemak en afwerking zijn allemaal goed te noemen. Ook op prijs weet Tigrar goed te concurreren met Nederlandse concurrentie.

Materiaal
8 out of 10
Materiaalgebruik is prima: neopreen is comfortabel en soepel. Enige kanttekening is dat het niet ademt en geen vocht kan opnemen.
Comfort
8.5 out of 10
Ondanks de dikte van 7mm is het comfort wat mij betreft zeer goed te noemen. Het zijn echter geen sleeves die je tijdens cardio hoort te dragen.
Ondersteuning
8.8 out of 10
Veel ondersteuning en uitstekende compressie dankzij de dikte van de sleeves. Ondersteuning neemt naar mijn ervaring niet af naarmate ze vaker gedragen worden.
Prijs
8 out of 10
Met de prijs plaatst Tigrar zich een beetje in het midden van het Nederlandse knee sleeves aanbod: dat is gezien de kwaliteit van het product dikke prima.
Gebruiksgemak
9.5 out of 10
Neopreen sleeves zijn eenvoudig in gebruik. Geen gedoe met aantrekken en uit doen: ze glijden er zo overheen. Ook met behaarde benen getest ;-).
Flexibiliteit
6.5 out of 10
De dikte van 7mm staat wat flexibiliteit toe maar dit zijn geen sleeves om in te wandelen of tennis te spelen.

Voordelen

Comfortabel

Prijs-kwaliteit

Veel ondersteuning

Goed voor zware lifts

Robuust

Gebruiksgemak

Nadelen

Neopreen neemt geen vocht op

Ademt niet

Voor wie de Tigrar Knee Sleeves geschikt zijn

De sleeves van Tigrar zijn een goede prijs-kwaliteit keuze. Ik raad de sleeves van Tigrar aan voor:

 • Sporters die graag zware compound oefeningen uitvoeren zoals een squat, deadlift en leg press
 • Wanneer je weet dat je zwakke knieën hebt en op zoek bent naar maximale ondersteuning
 • Wanneer je het sporten weer oppakt na een knieblessure
 • Sporters die op zoek zijn naar betaalbare en kwalitatief goede en comfortabele knee sleeves

En wie de Tigrar Knee Sleeves beter kan vermijden

Wat mij betreft zijn de Tigrar knee sleeves niet de juiste sleeves voor jou wanneer:

 • Je voornamelijk lichte oefeningen uitvoert met relatief weinig gewicht
 • Wanneer je een absolute beginner in de sportschool bent: zorg eerst voor een juiste techniek en laat je knieën sterker worden

Veelgestelde vragen over het gebruik van sleeves

Hoe kun je het beste knee sleeves wassen?

Vermijd de wasmachine. Bereid een lauwwarm sopje met (appel)azijn en een klein beetje wasmiddel of handzeep voor. Was ze enkele keren met de hand en knijp de sleeves uit. Laat ze vervolgens aan de lucht (niet op een radiator) drogen.

Hoe strak moet een knee sleeve zitten?

Strak genoeg zodat je voelt dat het strak zit :-). Het moet geen pijn doen en de bloedtoevoer niet teveel belemmeren. Als je knie gaat tintelen en/of gevoelloos wordt dan is dat een teken dat de knee sleeve te strak zit en waarschijnlijk te klein is.

Wat is de beste manier om een knee sleeve aan te trekken?

Je schuift de sleeve over je voet en trekt ‘m via de bovenkant tot over je knie heen. Als dat niet lukt dan klap je de sleeve binnenstebuiten en trek je hem over je voet tot over je scheenbeen heen. Vervolgens pak je de onderkant van de sleeve en trek je hem over je knie heen waardoor je de sleeve als het ware weer binnenstebuiten draait.

Ervaringsdeskundige bij MuscleMeister

Jordy is 33 jaar en viel jaren geleden ruim 40 kilo af. Hij ontdekte een nieuwe passie: de gym en specifiek krachttraining. Heeft tientallen fitness accessoires en producten versleten. Experimenteert met voeding en supplementen. Zijn ervaringen, kennis en reviews deelt hij hier op MuscleMeister.

Plaats een reactie